Quinoa cu ciuperci si ceapa caramelizata

Quinoa este o cereala integrala care poate fi consumata de persoanele cu intoleranta la gluten, fiind o sursa excelenta de proteine.

Preparatul care combina quinoa cu ciupercile si ceapa caramelizata poate fi consumata si de cardiaci.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Spalati bine quinoa in apa rece.
  2. Puneti supa de legume la fiert si adaugati quinoa cand da in clocot.
  3. Acoperiti oala, dati focul mai mic si lasati quinoa sa fiarba incet timp de 12-15 minute (sau pana cand cerealele absorb tot lichidul).
  4. Luati oala de pe foc.
  5. Incalziti uleiul intr-o tigaie si sotati ceapa timp de 15 minute, amestecand din cand in cand.
  6. Adaugati ciupercile si sotati totul timp de 5 minute.
  7. Asezonati cu sare si piper.
  8. Turnati peste quinoa deja gatita si amestecati bine.
  9. Garnisiti preparatul cu patrunjelul tocat.