Retetele cu pui sigure pentru consum in cazul diabetului zaharat de tip I sunt sarace in carbohidrati, grasimi nesanatoase si calorii, fiind recomandate tuturor membrilor familiei.
Portocala, ghimbirul si sosul de soia adauga preparatului o aroma excelenta, facandu-l gustos si satios.
Ingrediente
2 lingurite ulei vegetal
1 morcov curatat si taiat rondele pe diagonala
120 grame telina taiata marunt
230 de grame piept de pui fara piele, taiat bucati mici
1 ceasca suc de portocale
1 lingurita amidon de porumb
1 lingura sos de soia cu continut redus de sodiu
1 lingurita de miere
1 sfert de lingurita ghimbir ras
2 linguri nuci caju
2 linguri de ceapa verde taiata marunt
60 grame orez brun deja fiert
Mod de preparare
Intr-un wok sau tigaie incapatoare, incingeti uleiul vegetal la foc mare.
Adaugati morcovul si telina si lasati-le la sotat timp de doua minute, amestecand din cand in cand.
Turnati peste cealalta lingurita de ulei si adaugati bucatile de pui, lasandu-le la prajit timp de 3-5 minute (sau cat este necesar pentru gatirea carnii).
Intr-un bol mic separat, amestecati sucul de portocale si amidonul de porumb.
Adaugati sosul de soia, mierea si ghimbirul si combinati-le bine cu o furculita.
Turnati sosul in tigaie, peste pui si legume si lasati totul la foc mediu cateva minute, pana cand lichidul se ingroasa sesizabil.
Garnisiti preparatul cu nucile caju si ceapa verde. Serviti aceasta compozitie peste orezul brun deja fiert.