In regimul potrivit pentru afectiunile colecistului, sunt recomandate alimentele dietetice, usor digerabile, precum legumele, fructele, cerealele integrale si carnea slaba (de pui, curcan sau peste). Aceasta salata usoara este inspirata din bucataria Africii de Nord si poate fi consumata in siguranta de pacientii diagnosticati cu boli ale colecistului.
Ingrediente
2 lingurite de marar proaspat tocat
2 lingurite de patrunjel proaspat tocat
coaja si sucul de la o lamaie
500 grame fileuri din piept de curcan
2 linguri de vin alb sau apa
250 grame de quinoa
2 rosii taiate marunt
1 jumatate de castravete taiata cuburi
100 grame seminte de rodii cu pulpa
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Amestecati jumatate din cantitatea de ierburi aromatice, coaja si zeama de lamaie, apoi marinati fileurile de curcan in acest mix de condimente, cel putin 5 minute.
Intindeti intr-o tava de copt foaie de aluminiu, asezati fileurile marinate, turnati peste vinul sau apa si acoperiti totul cu o alta folie, impachetand bine tava la margini.
Coaceti carnea la cuptor timp de 30 de minute.
Intre timp, preparati salata.
Pregatiti quinoa conform instructiunilor de pe pachet, scurgeti bine boabele si amestecati-le cu restul condimentelor, alaturi de cubuletele de rosii, castraveti si semintele de rodie.
Feliati friptura de curcan si serviti-o frumos asezata peste salata.