Ardei umpluti cu quinoa si fasole neagra

In loc de carne, aceasta reteta excelenta pentru meniul unui bolnav de diabet de tip II foloseste quinoa si fasolea neagra, surse de carbohidrati complecsi care nu au un impact negativ asupra nivelului de glicemie.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 160 de grade C si tapetati o tava de copt cu folie de aluminiu.
  2. Incalziti uleiul intr-o tigaie antiaderenta si sotati ceapa si morcovul, pana devin fragede. Adaugati apoi usturoiul, quinoa, 2 cani de apa si sarea.
  3. Lasati totul la fiert 20-25 de minute, pana cand lichidul este bine absorbit de quinoa.
  4. Taiati ardeii pe jumatate, indepartati semintele si cotorul, apoi asezati-i cu partea taiata in sus, in tava de copt.
  5. Ungeti-i cu putin ulei si puneti-i la copt 15 minute, pana cand se inmoaie.
  6. Adaugati in compozitia cu quinoa fasolea neagra, sosul de rosii, praful de boia, chimenul, patrunjelul si oregano si amestecati bine.
  7. Umpleti fiecare jumatate de ardei cu aceasta compozitie si introduceti din nou preparatul la cuptor timp de 25 de minute.
  8. Presarati deasupra branza cu 5 minute inainte sa scoateti tava de la cuptor.