Aceasta reteta de salata delicoasa furnizeaza cantitati generoase de proteine, carbohidrati de calitate si fibre solubile, asigurand 80% din doza zilnica recomandata de acid folic.
Intrucat nu contine gluten, este recomandata in dieta persoanelor cu boala celiaca. Mai poate fi consumata in siguranta si de pacientii diagnosticati cu diabet de tip II.
Ingrediente
1 salata verde spalata sub jet de apa si taiata marunt
50 grame piept de pui preparat pe gratar, taiat cubulete
2 linguri de mazare fiarta
1 jumatate de mar mediu (cu tot cu coaja), taiat marunt
2 castraveti medii taiati rondele (nedecojiti)
1 jumatate de rosie, taiata cuburi
1 sfert de avocado maruntit
1 tulpina de telina, taiata bucati mici
2 cepe verzi taiate fin
1 lingura miez de nuca, maruntit
2 linguri de otet balsamic
Mod de preparare
Puneti salata verde intr-un bol mare. Adaugati puiul, mazarea, marul, castravetele, rosiile, bucatelele de avocado, telina, ceapa verde si nucile.
Asezonati cu otetul si amestecati ingredientele cu o spatula.