Supa crema de morcovi si dovleac cu ghimbir

O dieta potrivita in controlul dislipidemiei presupune limitarea grasimilor provenite din alimente de origine animala.

Aceasta supa vegetala este perfecta pentru reducerea nivelului de colesterol prin alimentatie, fiind bogata in vitamine, minerale, fibre si alti fitonutrienti esentiali.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Incalziti uleiul de masline intr-o oala mare si sotati morcovii si ceapa, pana se inmoaie.
  2. Adaugati usturoiul, ghimbirul, dovleacul si marul si amestecati continuu, pana cand ingrediente se fragezesc.
  3. Adaugati supa de legume si sarea, reduceti focul si lasati supa la fiert, acoperita, timp de 45 de minute.
  4. Cu o spatula de strecurat, luati ingredientele tari din supa si procesati-le in blender, pana obtineti un piure fin.
  5. Transferati-le la loc in oala si lasati supa sa mai dea inca o data in clocot.
  6. Garnisiti cu bucatile de pere si serviti preparatul cu cate o felie de paine integrala prajita (reteta este pentru patru portii).