Alimentatia in tratarea gastritei presupune consumul de alimente gatite cat mai dietetic, fara prajire sau cantitati mari de grasime.
Puiul pane clasic poate fi preparat intr-un mod mai sanatos la cuptor, iar legumele preparate la aburi si pastele sunt usor de digerat si nu irita mucoasa stomacala.
Ingrediente
500 grame piept de pui desozat, fara piele
2 oua mari, batute bine
130 grame pesmet
1 lingurita sare
1 lingurita oregano uscat
1 lingurita busuioc uscat
30 grame branza parmezan
230 grame paste melcisori
1 jumatate pachet mazare congelata, gatita la aburi
2 morcovi mari taiati rondele si preparati la aburi
1 dovlecel taiat rondele si fiert la aburi
2 linguri ulei de masline extravirgin
2 linguri oregano uscat
sare dupa gust
Mod de preparare
Primul pas este sa preparati puiul pane.
Preincalziti cuptorul la temperatura ridicata.
Amestecati pesmetul, parmezanul ras, sarea, organo si busuiocul intr-un bol.
Spalati puiul si taiati-l in fasii de grosime medie.
Treceti fasiile de pui prin ou, apoi prin amestecul cu pesmet si asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu putin ulei de masline.
Lasati totul la copt 30-40 de minute, intorcand fasiile de pui pe partea cealalta dupa 15-20 de minute.
Intre timp, fierbeti pastele conform indicatiilor de pe pachet, scurgeti-le si amestecati-le cu morcovul, mazarea si dovlecelul.
Asezonati amestecul cu sare si oregano.
Serviti garnitura alaturi de puiul pane copt, in portii mici, asa cum se recomanda in dieta corecta pentru gastrita.