Pui pane copt cu paste si legume

Alimentatia in tratarea gastritei presupune consumul de alimente gatite cat mai dietetic, fara prajire sau cantitati mari de grasime.

Puiul pane clasic poate fi preparat intr-un mod mai sanatos la cuptor, iar legumele preparate la aburi si pastele sunt usor de digerat si nu irita mucoasa stomacala.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Primul pas este sa preparati puiul pane.
  2. Preincalziti cuptorul la temperatura ridicata.
  3. Amestecati pesmetul, parmezanul ras, sarea, organo si busuiocul intr-un bol.
  4. Spalati puiul si taiati-l in fasii de grosime medie.
  5. Treceti fasiile de pui prin ou, apoi prin amestecul cu pesmet si asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu putin ulei de masline.
  6. Lasati totul la copt 30-40 de minute, intorcand fasiile de pui pe partea cealalta dupa 15-20 de minute.
  7. Intre timp, fierbeti pastele conform indicatiilor de pe pachet, scurgeti-le si amestecati-le cu morcovul, mazarea si dovlecelul.
  8. Asezonati amestecul cu sare si oregano.
  9. Serviti garnitura alaturi de puiul pane copt, in portii mici, asa cum se recomanda in dieta corecta pentru gastrita.