Principalii aliati in lupta impotriva diabetului raman astfel dieta echilibrata, hidratarea optima a organismului si sportul practicat regulat.
O alimentatie corecta contine glucide, lipide, proteine, vitamine, saruri minerale, fibre si apa.
Un diabetic trebuie sa cunoasca continutul de glucide, lipide, proteine, cholesterol si sare al alimentelor.
Legumele verzi, zarzavaturile, fructele cu indice glicemic scazut, laptele si iaurtul se consuma fara restrictii. Restul alimentelor au nevoie de o monitorizare atenta cantitativa, pe baza indicatiilor medicului curant.
Ingrediente
2 lingurite si jumatate de ulei vegetal
1 jumatate de lingurita de ulei de susan
2 cepe mici, taiate fin
250 grame de mazare congelata
1 morcov mediu curatat si ras
500 grame orez brun, fiert cateva minute
3 oua mari
2 linguri sos de soia
Mod de preparare
Incalziti uleiul vegetal si pe cel de susan intr-o tigaie mare (preferabil un wok), la foc mediu.
Adaugati ceapa, mazarea si morcovul ras.
Sotati legumele circa un minut, amestecand constant.
Adaugati orezul fiert si continuati sa mestecati timp de 2-3 minute.
Bateti ouale cu un tel intr-un bol separat, apoi turnati-le peste orez si mestecati bine, fara sa va opriti.
Cand ouale sunt bine prajite, adaugati si sosul de soia.