Omleta cu dovlecel
Alimentatia in diabetul de tip 1 (insulinodependent) este cheia controlului nivelului de glicemie.
Pacientul trebuie sa isi monitorizeze cu atentie aportul de glucide, lipide, proteine, colesterol si sare din alimente.
Ingrediente:
- 2 dovlecei mici, curatati de coaja
- 6 oua
- 8 frunze proaspete de busuioc, tocate marunt
- patrunjel proaspat tocat, dupa gust
- 30 grame parmezan ras
- un praf sare
- un praf piper
- 3 felii de sunca slaba
- 1 rosie bine coapta, taiata cubulete
- 2 fire ceapa verde, tocate marunt
- 1 lingura unt
Mod de preparare:
- Dati pe razatoare dovleceii, presarati seara deasupra si lasati-i la scurs 10 minute.
- Intr-un bol mare, bateti ouale si adaugati busuiocul, patrunjelul, jumatate din cantitatea de parmezan si piperul.
- Lasati compozitia sa se odihneasca.
- Incingeti o tigaie antiaderenta si prajiti sunca la foc mediu, pana devine crocanta.
- Transferati-o pe un servetel si sotati dovlecelul ras in tigaie timp de 3 minute, amestecand din cand in cand.
- Taiati marunt sunca si adaugati-o in compozitia oualor.
- Turnati in tigaie mixul de oua, branza si condimente peste dovlecel, astfel incat sa il acoperiti complet.
- Lasati totul la prajit cate 4 minute pe fiecare parte.
- La sfarsit, presarati deasupra restul parmezanului si serviti preparatul cald.