Omleta cu dovlecel

Alimentatia in diabetul de tip 1 (insulinodependent) este cheia controlului nivelului de glicemie.

Pacientul trebuie sa isi monitorizeze cu atentie aportul de glucide, lipide, proteine, colesterol si sare din alimente.

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Dati pe razatoare dovleceii, presarati seara deasupra si lasati-i la scurs 10 minute.
  2. Intr-un bol mare, bateti ouale si adaugati busuiocul, patrunjelul, jumatate din cantitatea de parmezan si piperul.
  3. Lasati compozitia sa se odihneasca.
  4. Incingeti o tigaie antiaderenta si prajiti sunca la foc mediu, pana devine crocanta.
  5. Transferati-o pe un servetel si sotati dovlecelul ras in tigaie timp de 3 minute, amestecand din cand in cand.
  6. Taiati marunt sunca si adaugati-o in compozitia oualor.
  7. Turnati in tigaie mixul de oua, branza si condimente peste dovlecel, astfel incat sa il acoperiti complet.
  8. Lasati totul la prajit cate 4 minute pe fiecare parte.
  9. La sfarsit, presarati deasupra restul parmezanului si serviti preparatul cald.