Alimentele bogate in fier, asa cum este spanacul, sunt baza dietei recomandate in tratarea anemiei.
Cerealele integrale, nucile, fructele si legumele proaspete (prune, banane, lamai, struguri, portocale, smochine, morcovi etc.), fructele uscate, mierea si carnea rosie trebuie sa se regaseasca cat mai des in alimentatia bolnavilor de anemie.
Ingrediente:
1 lingurita coriandru uscat
1 jumatate de lingurita turmeric
1 lingurita fulgi de ardei iute
un praf de sare
un praf de piper
20 ml apa
30 grame branza tofu taiata cubulete
20 grame spanac proaspat, taiat marunt
1 lipie din faina integrala
1 lingurita ulei de rapita
Mod de preparare:
Amestecati intr-un bol mediu coriandrul, turmericul, fulgii de ardei iute, apa, sarea si piperul.
Adaugati apoi branza tofu si, cu o spatula, incorporati-o in compozitie, incercand sa nu o zdrobiti.
Incingeti uleiul de rapita intr-o tigaie medie si turnati compozitia cu tofu, apoi lasati-o la gatit timp de 5 minute.
Adaugati spanacul si agitati tigaia, astfel incat toate ingredientele sa se combine perfect.
Mai lasati totul pe foc aproximativ un minut. Umpleti apoi lipia cu compozitia obtinuta si rulati-o.