5 metode prin care putem invinge anxietatea

Generalitati

Fiecare dintre noi avem momente in care ne simtim anxiosi, nervosi, tensionati sau stresati.

5 metode prin care putem combate anxietatea

Invata sa te relaxezi

Cu totii credem ca stim cum sa ne relaxam, dar alegand sa stam in fata calculatorului, a televizorului sau ascultand muzica nu ne vom relaxa cu adevarat. De multe ori toate acestea nu fac decat sa tensioneze si mai mult.

Acelasi lucru este valabil pentru alcool, droguri sau tutun. Toate acestea par a te relaxa, dar in realitate, efectul lor este doar temporar. Corpul tau are nevoie de relaxare – exercitii de respiratie, yoga – care nu au efect doar asupra corpului ci si a mintii.

Dormiti suficient, alimentati-va corect si faceti sport

Daca vreti ca mintea si corpul vostru sa fie puternice pentru a face fata provocarilor vietii dormiti atat cat aveti nevoie – nici prea mult, nici prea putin; alimentati-va corect, alegeti fructe si legume cat mai multe si cat mai diversificate. Faceti sport pentru a va oxigena celulele, astfel incat organismul sa functioneze la capacitatea maxima.

Ganditi pozitiv

O modalitate foarte buna de a va tine mintea departe de gandurile negative este aceea de a va focusa pe cea ce este bun, frumos si pozitiv in viata voastra.

Permiteti-va sa visati, indepliniti-va dorintele care tin de voi si imaginati-va ca se va intampla tot ce este mai bun cu viata voastra.

Petreceti timpul liber cu prietenii si familia

Organizati activitati impreuna cu cei dragi si bucurati-va de suportul si sprijinul lor. Daca ceva nu merge cum doriti sau sunt aspecte ale vietii care va dau batai de cap, vorbiti despre acestea cu cineva care stie sa asculte si caruia ii pasa. Veti afla ca nu sunteti singuri.

Petreceti timp in natura

O plimbare in parc sau o iesire in aer liber va poate incarca bateriile. Alegeti un loc in care va simtiti in siguranta si relaxat. Va puteti invita un prieten sau persoana iubita sau de ce nu un membru al familiei pentru a va bucura de natura impreuna.