Cresterea aportului de fier in sarcina ar putea scadea riscul de autism la copii

Administrarea suplimentelor cu fier in timpul sarcinii ar putea scadea riscul de autism la copii, este concluzia celui mai recent studiu derulat de cercetatorii americani din cadrul Universitatii California.

Studiul americanilor, publicat recent in American Journal of Epidemiology, a fost realizat cu scopul de a descoperi care este impactul carentelor nutritionale din timpul sarcinii asupra copiilor.

La finalul cercetarii, in care savantii au intervievat mai multe mame din California cu privire la suplimentele pe care le-au luat cand erau gravide, acestia au descoperit ca mamele care aveau copii autisti suferisera de insuficienta de fier in sarcina.

Aceasta descoperire i-a determinat pe cercetatori sa traga concluzia ca suplimentarea aportului de fier in timpul sarcinii este esentiala pentru combaterea riscului de autism la copii.

Desi sustin ca cercetarea trebuie aprofundata pentru a putea trage concluzia ca deficitul de fier la gravide este o cauza a autismului la copii, savantii sfatuiesc femeile insarcinate sa-si monitorizeze cu atentie nivelul de fier din organism si sa se asigure ca acesta este mereu in limite normale.