Proceduri cosmetice: Ingrijirea tenului acneic

Acneea poate debuta in adolescenta, la aceasta varsta hormonii cauzand aceste leziuni groaznice. Acneea poate sa debuteze si in perioada adulta. Pe de alta parte, multe persoane gasesc acneea deranjanta sau stanjenitoare. Pentru a limita evolutia acneei si lezarea pielii, sa sa urmeze urmatoarele sfaturi:

-sa se aleaga un demachiant pentru tenul acneic. Aceste produse deseori contin acid salicilic sau benzoil peroxid, care ajuta la indepartarea leziunilor acneice.
-sa se curete fata usor, deoarece traumatizarea leziunilor acneice pot agrava acneea sau sa determine aparitia de cicatrici. Cand se spala fata, sa se foloseasca mainile, orice material sintetic sau alt material abraziv poate cauza ruptura leziunilor acneice.
-sa se asigure ca se doarme pe o fata de perna curata si ca este folosita numai de catre persoana respectiva. Fetele de perna absorb urmele de ulei in timpul noptii si pot agrava leziunile daca nu se schimba in mod regulat.
-in cazul persoanelor cu parul lung sa se asigure ca se strange parul in timpul noptii. Sebumul din par poate agrava afectiunea cutanata.
-daca este necesara utilizarea unui produs de hidratare, sa se utilizeze doar un produs de hidratare usor, necomedogenic care nu agraveaza acneea. Exista produse de hidratare fara continut uleios, care contin substante antiseptice (antibacteriene) pentru tenul acneic. Acest tip de produs reprezinta cea mai buna optiune.
-sa se foloseasca un fond de ten fara ulei. Machiajele abundente sau alte produse care astupa porii pot cauza inflamatia acneei.