Paste cu lamaie si branza parmezan

Boala Crohn, afectiune inflamatorie cronica cu localizare la nivelul peretelui tractului digestiv, necesita o buna organizare a regimului alimentar, astfel incat simptomele sa fie diminuate sau eliminate.

Utilizati paste din faina alba, nu integrale, pentru evitarea aportului crescut de fibre. Branza parmezan este bine tolerata de pacientii cu boala Crohn, deoarece contine un nivel scazut de lactoza.

Ingrediente:

2 linguri ulei de masline
6 catei de usturoi pisati
1 ceapa taiata marunt
200 ml supa de legume nesarata
sucul de la o jumatate de lamaie
un praf de piper
2 rosii taiate marunt
1 cutie paste
30 grame branza parmezan rasa
un praf sare

Mod de preparare:

  1. Incalziti uleiul intr-o tigaie, apoi adaugati usturoiul si ceapa si lasati-le pe foc pana devin aurii.
  2. Turnati supa de legume si lasati totul la fiert 3 minute, pana cand volumul acesteia scade vizibil.
  3. Adaugati zeama de lamaie, piperul, sarea si rosiile taiate marunt. Asteptati sa dea in clocot si indepartati tigaia de pe foc.
  4. Intre timp, fierbeti pastele conform indicatiilor de pe pachet, scurgeti-le bine si transferati-le intr-un bol mare.
  5. Turnati peste paste sosul preparat anterior, amestecati si presarati deasupra branza parmezan.