Consumul de soia ar putea grabi evolutia cancerului de san

Soia, alimentul pe care toti nutritionistii il recomanda in majoritatea regimurilor alimentare sanatoase, ar putea fi responsabila pentru accelerarea evolutiei cancerului la san, anunta un studiu recent, efectuat de cercetatorii americani de la Memorial Sloan Kettering Cancer Centre din New York.

Potrivit savantilor, o proteina din soia, numita genisteina, ar fi responsabila pentru dezvoltarea tumorilor canceroase si de accelerarea evolutiei cancerului mamar la pacientele aflate in faza incipienta a bolii.

Se considera ca pericolul de dezvoltare a celulelor canceroase apare in urma consumului de 51.6 g de soia pe zi, echivalentul a patru cani de lapte preparat din acest aliment.

Studiul a fost derulat pe un esantion de 140 de paciente diagnosticate cu cancer mamar. Jumatate dintre paciente a primit proteine de soia, iar cealalta jumatate a primit placebo, pe o perioada de la 7 pana la 30 de zile.

Rezultatele studiului au aratat ca pacientele care primisera soia suferisera modificari la nivelul genelor despre care medicii considera ca determina dezvoltarea celulara. Aceste schimbari aparute in tesuturile bolnave au determinat savantii sa ajunga la concluzia ca un consum crescut de soia ar putea avea un efect stimulator asupra cancerului la san.