Bolile cardiovasculare si homeogenezica medicala complementara

Medicina alopata stabileste diagnosticul, decide tratamentul necesar sustinerii functiilor cardiovasculare si este prioritara fata de orice alta abordare terapeutica.

Homeogenezica medicala este complementara alopatiei si intervine prin aport de informatii nonlineare homeogene si homeogenezice (homeogen = similar genului si specificului, in cazul de fata: similar organismului uman, homeogenezic = similar vietii si evolutiei umane).

Este intrat in banal faptul ca odata ce a fost diagnosticata cu o afectiune cardiovasculara, acea persoana poarta aceasta binecuvantare medicala tot restul vietii sale.
Homeogenezica medicala complementara schimba radical aceasta situatie. Prin utilizarea suplimentelor alimentare Homeogenezis pentru o perioada intre un an si cel mult trei, peste 60% se spala de aceasta eticheta si in cazul in care se adauga si o educatie homeogenezica adecvata procentul poate creste pana la 90%.

Evaluarea si tratamentul pe criterii homeogene si homeogenezice presupune trei perspective: anatomofiziologica, emotional - afectiva si conceptuala.
Cu exceptia accidentelor, traumatismelor, afectiunilor congenitale si ereditare, dereglarile aparatului cardiovascular apar ca o consecinta a dereglarii altor sisteme si aparate.

Homeogenezica medicala complementara rezolva urmatoarele aspecte:
1. Diminueaza pana la rezolvare efectele adverse ale medicatiei alopate.
2. Echilibreaza organele si tesuturile a caror disfunctie a dus la aparitia si declansarea bolilor cardiovasculare, astfel incat dupa un timp se ajunge la o vindecare reala.
3. In paralel cu medicatia alopata care vizeaza mentinerea functiilor cardiovasculare prin interventie farmacologica si/sau chirurgicala, se echilibreaza treptat organizarea si activitatea organelor si tesuturilor cardiovasculare afectate.
4. Echilibreaza si optimizeaza substratul emotional - afectiv care mai ales pe cai endocrin - vegetative a generat imbolnavirea, diminuand si indepartand efectele si consecintele psihosomatice.

In toate afectiunile cardiovasculare este indicat sa se utilizeze Homeocardiovas, datorita actiunii sale directe, la care se asociaza dupa caz suplimentele alimentare dedicate organelor cu disfunctii asociate patologiei cardiace si/sau vasculare.

In cardiopatiile insotite de ateroscleroza se asociaza Homeodigestiv pentru influenta sa mai ales asupra metabolismului colesterolului, daca este prezenta si o hipertensiune sau o tensiune oscilanta se asociaza Homeourorenal, daca este insotita de aritmii si palpitatii se asociaza si Homeohormonal si Homeoneuronal pentru efectele acestora de echilibrare endocrin - vegetativa.

In insuficientele cardiace se asociaza dupa caz: Homeorespirator in cazul unui cord pulmonar, Homeodigestiv in cazul unei ciroze cardiace.
In toate carditele (reumatismale, inflamatorii, infectioase sau autoimmune) se asociaza Homeoimunosang si dupa caz: Homeorespirator, Homeohormonal, Homeourorenal si/sau Homeodigestiv.

In anevrisme, valvulopatii (indiferent daca sunt stenoze sau insuficiente mitrale sau aortice) si in pericardite se asociaza Homeoimunosang pentru efectul acestuia asupra imunitatii care are un rol primordial in echilibrul sau disfunctia tesuturilor conjunctive.

In bolile vasculare: ateroscleroza, periarterita nodoasa, arterite, endarterite, flebite, tromboflebite, varice, vasculite capilare se asociaza la Homeocardiovas: Homeoimunosang, Homeodigestiv, Homeourorenal, Homeohormonal si Homeoneuronal.

Peste 90% din migrenele si cefaleele cronice rebele la un tratament alopat, sunt rezultatul unei vasculite si prin utilizarea suplimentelor Homeogenezis ele dispar dupa cel mult trei luni de tratament.

In toate tulburarile de tensiune arteriala (hipertensiune, hipotensiune, tensiune oscilanta) este recomandata urmatoarea asociere: Homeocardiovas, Homeourorenal, Homeoendocrin, Homeoneuronal, Homeodigestiv.

In hipertensiune, la cele de mai sus este necesara si asocierea cu Homeoemotional pentru ca nu exista hipertensiune fara neurastenie (neurastenia nu este o boala psihica este in limbaj popular un fel de febra musculara la neuron caracteristica celor care gandesc si se framanta peste medie si aproape fara pauza).

Bolile Alzheimer si Parkinson sunt rezultatul unor dese ischemii cerebrale tranzitorii focalizate pe regiuni encefalice specifice, care se asociaza cu microscleroze si microatrofii la inceput doar la nivel capilar si in consecinta tratamentul Homeogenezis de tip vascular este benefic.

Homeosistemic este suplimentul alimentar care reuneste toate produsele Homeogenezis destinate rezolvarii disfunctiilor organocelulare si de aceea un tratament complementar acoperitor din perspectiva patologiei asociate bolilor cardiovasculare este: HOMEOCARDIOVAS + HOMEOSISTEMIC + HOMEOEMOTIONAL cu amendamentul ca acesta din urma se poate lua ocazional in functie de starea emotional - afectiva.

La final trebuie precizat ca suplimentele Homeogenezis nu sunt un panaceu, dar in mod cert au un efect benefic si intotdeauna un bolnav se va simti mai bine utilizandu-le si pentru majoritatea sunt un mijloc la indemana de a se elibera de bolile cronice.