Progres important in dezvoltarea unui vaccin contra malariei

O echipa de cercetatori din Kenya a depistat noi piste pentru dezvoltarea unui vaccin impotriva malariei, o maladie care face peste 600.000 de victime, anual, in intreaga lume, cele mai multe in regiunile africane.

Potrivit studiului publicat recent de revista medicala americana Science Translational Medicine, savantii din Kenya au reusit sa identifice o serie de anticorpi noi care ar putea ajuta la inhibarea actiunii parazitului Plasmodium falciparum, responsabil pentru declansarea bolii.

Descoperirea oamenilor de stiinta a fost facuta in urma unui experiment in care au expus anticorpii produsi de sistemul imunitar al unor copii bolnavi de malarie la un numar foarte mare de proteine din parazit.

Printre reactiile aparute in urma acestui experiment s-a regasit si producerea unor antigene necunoscute pana in prezent, despre care savantii cred ca ar putea fi folositi pentru crearea vaccinului contra malariei.

In conditiile in care malaria a inceput sa opuna tot mai mult rezistenta tratamentelor actuale, dezvoltarea unui vaccin care sa puna capat epidemiei din statele africane este cruciala, iar acest studiu ofera o speranta mare in crearea unei astfel de imunizari, a declarat Dr. Faith Osier, coordonatoarea studiului.