Primul prezervativ care distruge virusurile HIV, HPV si herpetic ar putea fi lansat in cateva luni

Primul prezervativ conceput pentru distrugerea virusurilor HIV, herpetic si HPV ar putea fi lansat pe piata in cateva luni, dupa ce a trecut toate testele clinice si a primit aprobare de comercializare.

Prezervativul revolutionar se numeste VivaGel si a fost conceput de compania australiana bio-tech Starpharma.

Testele clinice au aratat ca gelurile lubrifiante antivirale de pe aceste prezervative au reusit sa dezactiveze actiunea virusurilor herpetice, HIV si HPV in proportie de 99.9%, oferind astfel o protectie mult mai crescuta impotriva celor mai grave infectii cu transmitere sexuala - SIDA, herpes genital si chiar cancer de col uterin, aparut in urma infectiei cu HPV.

Gelul din prezervative responsabil pentru distrugerea virusurilor contine 0.5 la suta astodrimer sodium - o substanta antimicrobiana (dar non-antibiotica) cu rol esential impotriva infectiei cu HIV.

Prezervativul a trecut de toate testele clinice si a primit un certificat de conformitate de la organele avizate - Australian Therapeutic Goods Administration. Producatorii acestei metode contraceptive revolutionare spera sa inceapa productia in masa a produsului si sa il lanseze pe piata in cateva luni.