Test de urina care prezice riscul nasterii premature din primul trimestru de sarcina

Un test de urina facut la inceputul sarcinii ar putea oferi medicilor indicatii importante despre riscul nasterii premature, ajutandu-i astfel sa ia cele mai bune masuri de prevenire a acestei complicatii, potrivit noilor descoperiri facute de un grup de cercetatori de la Imperial College London, Anglia, si de la Universitatea din Creta, Grecia.

Gravidele ar putea afla inca din primul trimestru de sarcina daca prezinta riscul de a naste prematur sau nu, pe baza efectuarii unui simplu test de urina.

Oamenii de stiinta au descoperit ca anumite molecule din urina femeilor gravide pot indica riscul de nastere prematura si a complicatiilor asociate acesteia. Acestia au efectuat teste de urina de la 438 de femei gravide din Creta. Rezultatele analizelor au indicat niveluri crescute ale aminoacidului lizina, asociat nasterii premature spontane.

Identificarea riscurilor inca din sarcina timpurie ajuta medicii sa ia cele mai bune masuri de prevenire a nasterii premature si sa reduca riscurile din jurul acestei complicatii.