O capsula mica pentru sanatate si frumusete la superlativ

Prea putini dintre noi iau in seama avertismentele privind pericolul de a face diabet, boala care conduce si la cresterea riscului de afectiuni cardiovasculare, afectarea memoriei si chiar dezvoltarea anumitor tipuri de cancer, in special de colon si de pancreas.

In prezent, 56 de milioane de europeni au diabet, dar, conform Federatiei Internationale a Diabetului, cu sediul la Bruxelles, pana in anul 2035, 69 de milioane vor suferi de aceasta boala. In ceea ce priveste Romania, specialistii estimeaza ca in urmatorul deceniu e posibil ca 30% din populatie sa dezvolte aceasta maladie.

Cum ai putea evita safaci parte din aceasta neagra statistica? Din fericire, daunele nu se petrec peste noapte si chiar si cateva mici schimbari pot avea o importanta crucial in ceea ce priveste sanatatea ta.

Dar, inaintea rezolvarii, cateva lamuriri. Cand nivelul glucozei din sange urca rapid dupa o masa copioasa, organismul il poate aduce la normal in cateva ore fara probleme. Dar, uneori, corpul nu raspunde la insulina asa cum ar trebui, iar pancreasul incepe sa produca mai multa.

Astfel apare un cerc vicios al rezistentei la insulina, cu pancreasul luptand sa produca mai mult din acest hormon, in timp ce nivelul glucozei din sange creste. Asa ca, indiferent daca avem sau nu diabet, se produc daune prin afectarea vaselor de sange si cresterea colesterolului. Cu cat glicemia e mai mare, cu atat problemele de sanatate sunt mai multe si mai dese.

Exista insa o solutie extrem de simpla. Un studiu recent publicat in Journal of Nutrition a demonstrat ca aportul ridicat al unor compusi precum flavonoide si antocianine este asociat cu un nivel redus al rezistentei la insulina si o buna reglare a nivelului glicemiei.

Iar cel mai recent produs care contine in cantitati mari acesti compusi antoxidanti – antocianine si flavonoide – atat de esentiali pentru sanatate, este ESDOR capsule. Acest produs natural 100% contine 350 mg extract integral inalt purificat din struguri numai specia Vitis Vinifera Tempranillo, de la cele mai bune podgorii din Ribera del Duero, Spania.

Spre deosebire de celelalte suplimente de pe piata, pentru conceptia ESDOR nu s-a utilizat numai extractul de sambure de struguri, ci si extract din pulpa si sucul acestui fruct, prezentand astfel cel mai complex si concentrat produs ce contine antioxidanti atat de benefici pentru sanatate. In afara antocianinelor si flavonoidelor, ESDOR contine si alti compusi polifenolici, iar efectul combinat al tuturor acestora blocheaza atacul radicalilor liberi si incetinesc fenomenele de imbatranire si moarte cerebrala.

Un alt studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition, care a inclus examinarea a 2000 de femei cu varste cuprinse intre 18 si 76 de ani, arata ca un consum ridicat de antocianine ar putea duce la o reducere cu 15% a riscului de diabet de tip 2.

In cadrul altor studii, cercetatorii au mai observat ca persoanele ce consuma acesti compusi nu prezinta procese inflamatorii cronice, care sunt asociate cu diabetul, obezitatea, afectiunile cardiovasculare si cancerul. De asemenea, consumul de flavonoide are drept rezultat imbunatatirea nivelului adiponectinei implicata in reglarea unor procese metabolice incluzand nivelul glicemiei.

Asadar, o dieta care sa contina aceste substante benefice – care se afla in mod natural in struguri, pere, vin, portocale, ardei, capsuni, mure, zmeura – completata cu doua capsule zilnice de ESDOR te va ajuta sa tii in frau nivelul glicemiei, sa reduci nivelul colesterolului, tinandu-te departe de diabet, boli cardiovasculare si cancer.

De asemenea, consumul substantelor continute de ESDOR contribuie si la mentinerea sanatatii si tineretii pielii. In ce fel actioneaza la acest nivel? Protejeaza fibrele de elastina si colagen, intarziind aparitia ridurilor, creste vitalitatea celulelor, puterea si flexibilitatea pielii, previne aparitia petelor si protejeaza pielea de agresiunile externe provocate de fum, soare, vant si poluare.

Atat de putin pentru atat de multe beneficii!