Indulcitori naturali moderni cu care puteti inlocui cu succes zaharul

Generalitati

Dependenta de zahar s-a transformat intr-o problema tot mai serioasa in randul populatiei de toate varstele in ultimii ani, iar indulcitorii naturali moderni au castigat teren si au devenit tot mai populari din aceasta cauza.

In timp ce zaharul poate fi nociv din foarte multe puncte de vedere si poate provoca diabet zaharat, afectiuni cardiovasculare si obezitate, nici indulcitorii chimici nu sunt tocmai benefici pentru organism, din cauza substantelor sintetice pe care le contin.

De aceea, o mare parte din populatie opteaza in prezent pentru indulcitori preparati din ingrediente naturale, care nu pun in pericol sanatatea. Cei mai populari dintre acestia sunt Xylitolul, Eritritolul si Eritritolul cu stevia. Aflati mai multe informatii despre indulcitorii naturali moderni si selectati varianta care raspunde cel mai bine nevoilor dumneavoastra:

Ce este Xylitolul si cum se foloseste

Xylitolul este unul dintre cei mai populari inlocuitori ai zaharului. Acesta este un indulcitor de origine naturala care are o capacitate de indulcire a alimentelor si bauturilor asemanatoare cu cea a zaharului.

Punctul forte al acestui substitut este indicele glicemic foarte scazut, spre deosebire de cel al produsului pe care il inlocuieste. In timp ce zaharul are un indice glicemic de 100, Xylitolul se poate lauda cu o valoare de aproximativ 7.

Un alt beneficiu important al Xylitolului este abundenta in minerale, care contribuie la mentinerea sanatatii danturii. Exista deja studii care afirma ca xylitolul previne osteoporoza. In plus, are un indice caloric cu 40% mai mic decat cel al zaharului motiv pentru care este un produs potrivit in dietele diabeticilor, cat si celor care doresc sa adopte un stil de viata sanatos. Mai mult de atat, se dizolva foarte usor, putand fi adaugat in orice preparat solid sau lichid (in cafea, ceai, lapte sau in prepararea prajiturilor, a dulceturilor si compoturilor)

Xylitolul poate fi folosit pentru indulcirea alimentelor sau a bauturilor calde sau reci, insa consumul sau in cantitati prea mari poate avea efecte laxative.

Eritritolul, un indulcitor natural inofensiv

Eritritolul este un alcool extras din zaharul natural, care se foloseste in special pentru indulcirea lichidelor. Poate fi folosit si pentru alimentele solide, insa nu la temperaturi mai mari de 160 de grade Celsius.

Principalul sau beneficiu este indicele glicemic nul. De aceea, este cel mai recomandat produs pentru persoanele care sufera de diabet zaharat.

Eritritolul are o putere de indulcire mai mica decat cea a zaharului si este un antioxidant natural. In plus, contribuie la mineralizarea dintilor, la fel ca si Xylitolul.

Eritritolul cu stevie si beneficiile sale

Eritritolul este un indulcitor natural, ideal pentru adeptii unui stil de viata atat sanatos, cat si dulce. Extractul de Stevia Rebaudiana este de 300 ori mai dulce decat zaharul, iar in combinatie cu Eritritolul, un compus 100% vegetal, ce apare natural in diverse fructe si legume, formeaza un amestec perfect echilibrat fiind ideal pentru intreaga familie si pentru persoanele care tin diverse regimuri alimentare hipocalorice si hipoglucidice. Acest produs nu contine indulcitori de sinteza si este rezistent la coacere, fierbere, prajire.

Spre deosebire de cel simplu, Eritritolul cu Stevia este mai dulce si mai aromat, fara gust amar, insa nu are aceeasi putere de indulcire ca cea a zaharului. Acest indulcitor poate fi folosit pentru aromatizarea alimentelor si a bauturilor calde si reci si nu reactioneaza chimic la temperaturi mai scazute de 160 de grade Celsius.

Indicele sau glicemic este 0, fapt ce-l recomanda in dietele bolnavilor de diabet si nu numai. Caracteristicile sale sunt asemanatoare cu cele ale Eritritolului obisnuit: are efect antioxidant si este bogat in minerale benefice pentru dantura.

www.nosugarshop.ro este un magazin online unde puteti gasi o gama variata de indulcitori precum cei prezentati mai sus, alimente de baza cu indice glicemic scazut, nenumarate dulciuri, dar si multe altele, toate fara zahar!

No Sugar Shop si-a propus sa vina in ajutorul diabeticilor de toate varstele si celor care vor sa-si schimbe stilul de viata, sa isi formeze obiceiuri de consum alimentar sanatoase pentru o viata mai usoara si mai echilibrata, printr-o gama completa de produse la preturi competitive, care sa satisfaca atat nevoile simple, cat si cele mai pretentioase gusturi.

In acest moment se colaboreaza cu aproximativ 30 de furnizori avand produse atat romanesti, cat si din alte tari ale UE, dedicate celor care sufera de diabet zaharat sau celor care tin la silueta si sanatate.