Aspecte interesante despre orgasmul masculin

Generalitati

Orgasmul masculin este un fenomen fiziologic complex, a carei functie principala este ejacularea.

Alfred Kinsey este primul om de stiinta care, in anii '50, a studiat sexualitatea umana in detaliu, descriind orgasmul unui barbat ca fiind o descarcare exploziva a tensiunii neuromusculare.

De atunci si pana in prezent, climaxul masculin continua sa fie invaluit in mister si sursa multor aspecte interesante evidentiate de specialisti.

Cum evolueaza orgasmul masculin

Orgasmul experimentat de barbati este diferit de cel feminin, avand efecte fizologice si psihologice distincte. Unii barbati il descriu ca pe o experienta focala, in care senzatiile de placere se resimt puternic la nivelul regiunii genitale. Alti reprezentanti ai sexului tare sustin ca placerea atingerii punctului culminant al actului sexual se raspandeste in mai multe zone corporale, ba chiar in intregul corp.

In timpul contactului intim, pe masura ce barbatul se apropie de orgasm, miscarile pelvisului devin aproape involuntare, iar musculatura organului genital incepe sa se contracte ritmic, astfel incat sa poata fi eliminata sperma prin uretra. La declansarea climaxului, rata cardiaca si presiunea arteriala cresc, iar respiratia se accelereaza.

Desi exista cateva similaritati intre orgasmul masculin si cel feminin, diferentele sunt si ele semnificative

- Orgasmul feminin are rolul de a atrage sperma catre ovul, prin trompa uterina;
- Orgasmul feminin are o durata mai lunga decat cel masculin;
- Femeile pot obtine mai usor un orgasm multiplu, comparativ cu barbatii;

Curiozitati despre orgasmul masculin

In aria complexa a sexualitatii, exista inca numeroase curiozitati pe care oamenii de stiinta incearca sa le descifreze si sa le transforme in certitudini. Multe dintre acestea au fost deja analizate si deslusite, chiar daca nu au ajuns sa fie inca universal cunoscute.

Forma fizica a barbatului ii influenteaza randamentul sexual

Nu suna tocmai ca o noutate absoluta, insa potrivit Institutului Masters and Johnson de cercetare clinica in sexologie, perioada refractara (intervalul de timp de care un barbat are nevoie pentru a deveni apt sa obtina un nou orgasm) poate sa varieze intre 1 minut si 1 ora, in functie de conditia fizica a fiecarui barbat.

Capacitatea de a obtine o noua erectie imediat dupa orgasm este influentata de varsta, forma fizica, alimentatie si stilul de viata urmat, in cazul barbatilor.

Orgasmul masculin se poate declansa fara ejaculare

In viziunea generala, orgasmul masculin se confunda cu ejacularea. Potrivit sexologilor, cele doua procese fiziologice se pot petrece separat, desi este posibil sa se declanseze si simultan. Astfel

- baietii aflati la pubertate experimenteaza cel mai des orgasmul fara ejaculare;
- unii barbati ejaculeaza dupa cateva secunde de la consumarea orgasmului;
- unii barbati care nu pot ejacula sunt capabili sa obtina un orgasm;
- unii barbati pot ejacula de mai multe ori si se pot bucura de orgasme multiple, fara sa mai elimine sperma;

Ejacularea inevitabila exista

Sexologii americani William H. Masters si Virginia E. Johnson, fondatorii Institutului Masters si Johnson din Saint Louis, SUA, vorbesc despre autenticitatea fenomenului fizic numit ejaculare inevitabila, mai exact acel punct al stimularii sexuale barbatesti in care finalitatea actului sexual devine incontrolabila pentru un barbat.

O cercetare a celor doi specialisti americani arata ca aproximativ 75% dintre barbati au nevoie de 2 minute sau chiar mai putin de stimulare continua, pentru a atinge punctul culminant. Atunci cand se atinge pragul critic de tensiune sexuala, ejacularea devine imposibil de oprit.

Barbatii se bucura de mai multe orgasme in timpul vietii

Universitatea din Chicago a derulat un studiu menit sa compare numarul de orgasme de care se bucura barbatii si femeile in timpul vietii. Rezultatele au dezvaluit cu 75% dintre reprezentantii sexului tare ating orgasmul la fiecare act sexual, pe cand doar 50% dintre femei se pot lauda cu aceeasi performanta.

Orgasmul masculin dureaza mai putin decat cel feminin

Usurinta de a ajunge la orgasm in cazul barbatilor are si un dezavantaj incontestabil climaxul masculin dureaza mai putin decat cel feminin (este, in medie, cu 5 secunde mai scurt). Sexologii spun ca persistenta senzatiilor de placere in climaxul barbatilor este conditionata de cele maximum 15 contractii pelviene involuntare menite sa faciliteze expulsia spermei.

Orgasmul masculin multiplu este posibil

Desi orgasmul multiplu este asociat, in general, cu experientele sexuale ale femeilor, statisticile de specialitate arata ca 15%-20% dintre barbati se bucura frecvent de doua sau trei orgasme in cadrul aceluiasi act sexual, potrivit demersurilor stiintifice ale faimosului sexolog Alfred Kinsey.

Orgasmul multiplu masculin nu presupune ejacularea si necesita practicarea mai multor tehnici de amanare a climaxului, asa cum este sexul tantric.

Ejacularea precoce tine de preferintele personale

In termeni medicali, ejacularea precoce se petrece atunci cand un barbat atinge punctul culminant in mai putin de 2 minute de la inceperea actului sexual. In viata reala, acest fenomen se clasifica in termeni relativi, spun specialistii.

Cu alte cuvinte, este dificil de cuantificat perioada de timp prea scurta de la preludiu la ejaculare, intrucat cuplurile impartasesc preferinte diferite. Ceea ce poate insemna o rezistenta inferioara a erectiei barbatului pentru anumiti parteneri intimi, va fi perfect acceptabila pentru altii. Astfel, ejacularea precoce poate fi definita ca finalitatea actului sexual survenita mai devreme decat si-ar fi dorit un cuplu.

Exista punctul G masculin

Stimularea punctului G pentru obtinerea unui orgasm exploziv nu mai este o posibilitate exclusiva a femeilor, de cand specialistii au remarcat ca un astfel de punct erogen puternic exista si in anatomia barbatilor.

Punctul G masculin se afla la cativa centimetri adancime la nivelul anusului si are forma unei protuberante de dimensiunea unei castane. Stimularea acestei regiuni conduce la declansarea unor orgasme mai intense decat cele obisnuite.