Cand este indicata folosirea aspiratorului nazal la bebelusi

Generalitati

Virozele respiratorii, carora li se asociaza secretiile nazale abundente, sunt comune in primii doi ani de viata ai copilului.

Cat este inca foarte mic, prichindelul nu isi poate sufla singur nasul, astfel ca parintilor le revine responsabilitatea de a-i curata copilului caile nazale pentru ca micutul sa poata respira in mod corespunzator.

In acest caz intervine aspiratorul nazal pentru bebelusi. Tu stii cand este indicat sa il folosesti?

Ce este aspiratorul nazal?

Aspiratorul nazal este un dispozitiv folosit la curatarea nasucului celui mic in primii ani de viata cand prichindelul sufera de o viroza respiratorie. In comert exista o varietate de tipuri de aspiratoare nazale, de la cele manuale pana la cele cu pompita, cu suctiune manuala si aspiratoare nazale electrice.

Cand este indicat sa folosesti aspiratorul nazal

Aspiratorul nazal pentru bebelusi se recomanda in special in primele 6 luni de viata pentru deblocarea cailor respiratorii ale celui mic. In timpul unei raceli, mucusul produs poate infunda nasucul bebelusului si cauza de la un simplu disconfort la neplaceri majore, intrucat, neeliminate, secretiile se pot infecta.

Folosirea unui aspirator nazal este cu atat mai importanta in primele 6 luni de viata cu cat, in acest rastimp, nou-nascutul nu poate respira foarte bine pe gura. Indiferent care este tipul preferat, aspiratorul nazal pentru bebelusi ar trebui sa fie folosit doar in anumite circumstante, respectand intocmai instructiunile de folosire.

Iata cateva aspecte de care este indicat sa tii cont: