Centrul oftalmologic Oculus aniverseaza 20 de ani de excelenta in oftalmologie

Oculus a fost selectat recent printre cele 7 centre de referinta mondiale care au implementat cel mai avansat sistem de operare a cataractei

Centrul oftalmologic Oculus, cea mai mare mare clinica de chirurgie oftalmologica, aniverseaza anul acesta 20 de ani de activitate.

Infiintat in anul 1993, Centrul Oftalmologic Oculus a introdus in premiera pentru Romania interventiile chirurgicale private in sistem ambulator, la care s-au adaugat in timp facoemulsificarea in operatiile de cataracta si chirurgia refractiva Laser si prin lentile refractive. Centrul Oftalmologic Oculus are statutul de cea mai mare clinica de chirurgie oftalmologica privata din tara cu servicii la standarde occidentale, aparatura medicala si tehnologie de ultima ora si un personal medical exceptional, avand astfel cele mai solicitate servicii oftalmologice. Dr. Cristian si Ozana Moraru, liderii echipei de chirurgi Oculus, sunt personalitati de prestigiu ale medicinei oftalmologice romanesti, fiind invitati sa sustina regulat prezentari si sesiuni de chirurgie live la marile congrese internationale de profil.

Colectivul de medici specialiti oftalmologi de la Oculus realizeaza anual aprox. 30.000 de consultatii, aprox. 8.000/interventii chirurgicale, din care 4.000 de operatii de cataracta, 1.500 operatii de chirurgie refractiva, 400-500 de operatii vitreo-retiniene, 3.000 operatii si tratamente de glaucom i aproximativ 1.000 tratamente pentru retinopatie diabetica.

Printre premierele pe care Oculus le-a introdus in tara se numara:

Ultima premiera Oculus este cea mai noua tehnologie din lume menita sa realizeze cu maxima precizie si acuratete operatia de cataracta, "Cataract Refractive Surgery Suite" (Suita "Cataracta refractiva"), va fi introdusa si in Romania prin Centrul oftalmologic Oculus. Cea mai mare clinica de oftalmologie privata din Romania, care anul acesta aniverseaza 20 de ani de la infiintare, a fost selectata printre cele 7 centre de referinta mondiale (patru centre in SUA si trei in Europa) unde a fost implementat acest sistem extrem de avansat.

Pana in prezent, in ultimele doua luni de cand e folosit, la Clinica Oculus au fost operati aproximativ 200 de pacienti cu Suita "Cataracta refractiva". Cele patru aparate care o compun asigura o maxima precizie in realizarea diversilor timpi operatori, prin controlul si evaluarea complet computerizata a acestora.

La nivel tehnologic, clinica Oculus detine aparate extrem de complexe, unice in tara, atat pentru diagnostic cat si pentru tratament chirurgical.

“Suntem mandri ca am reusit sa dovedim ca si in Romania se poate practica microchirurgie oftalmologica la un nivel tehnologic, profesional si uman perfect similar celui practicat afara. Cei 20 de ani de activitate Oculus si cifrele si premierele pe care le-am inregistrat pana acum demonstreaza ca performanta este posibila si in Romania, prin sustinerea celor mai inalte standarde de calitate. Respectul pacientilor nostril este un semnal ca strategia aleasa a fost cea castigatoare, impunand un precedent pozitiv pe piata“, a declarat dr. Ozana Moraru.


Despre Oculus:
Infiintat in 1993, Centrul oftalmologic Oculus este prima clinica de microchirurgie oculara din Romania si cea mai mare clinica oftalmologica privata din tara, atat ca personal, numarand 57 de angajati, cat si prin amploarea serviciilor medicale (consultatii si operatii): 8 cabinete in care sunt consultati si tratati zilnic in medie 200-250 pacienti, doua sali cu trei mese operatorii, efectuandu-se aproximativ 550-650 operatii pe luna.

Clinica ofera servicii acoperind aproape intreaga gama de specialitati medicale oftalmologice: chirurgia cataractei, chirurgia glaucomului, chirurgia refractiva, chirurgia dezlipirii de retina si tratamente laser pentru afectiuni vitro– retiniene.
www.eye.ro