Oculus a fost selectat printre cele 7 centre de referinta mondiale care implementeaza cea mai noua tehnologie din lume in domeniul cataractei

Centrul oftalmologic Oculus a fost selectat printre cele 7 centre de referinta mondiale care implementeaza cea mai noua tehnologie din lume in domeniul cataractei
200 de pacienti operati in Romania pana in prezent cu Suita "Cataracta refractiva".

Cea mai noua tehnologie din lume menita sa realizeze cu maxima precizie si acuratete operatia de cataracta, "Cataract Refractive Surgery Suite" (Suita "Cataracta refractiva"), a fost introdusa si in Romania prin Centrul oftalmologic Oculus.

Cea mai mare clinica de oftalmologie privata din Romania, care anul acesta aniverseaza 20 de ani de la infiintare, a fost selectata printre cele 7 centre de referinta mondiale (patru centre in SUA si trei in Europa) unde a fost implementat acest sistem extrem de avansat. Pana in prezent, in ultimele doua luni de cand e folosit, la Clinica Oculus au fost operati aproximativ 200 de pacienti cu Suita "Cataracta refractiva".

In perioada 5-8 octombrie 2013, echipa Oculus a fost invitata sa participe la cel de-al 31-lea Congres al Societatii Europene de Cataracta si Chirurgie Refractiva (ESCRS) de la Amsterdam (Olanda), care a gazduit o importanta sesiune de operatii oftalmologice cu Femto-Laserul, si cu acest sistem computerizat, “Suita”, in regim live. Dr. Ozana Moraru a fost invitata sa participe ca operator chirurg, alaturi de alti cinci colegi din intreaga lume, reputati chirurgi oftalmologi. incepand din anul 2011, doctorul Ozana Moraru este si reprezentantul Romaniei si al Europei de Est in boardul ESCRS.

De asemenea, tot aici Dr. Ozana si Cristian Moraru au fost invitati sa sustina prezentari pe tema acestei noi tehnologii in operatia de cataracta, in fata membrilor Societatii Oftalmologice Australiene si ai Noii Zeelande, precum si in fata celor mai renumiti membri ai Societatii Oftalmologice Ruse.

Lansata oficial in urma cu o saptamana, la cel mai important congres european de Oftalmologie, ESCRS, suita de patru aparate inovatoare pentru chirurgia oculara reprezinta cea mai noua tehnologie din lume in operatia de cataracta. Cele patru impresionante aparate care o compun - Femtolaserul LenSx, sistemul tip GPS de inregistrare si urmarire a datelor pacientului Verion, microscopul operator LuxOr si aparatul de facoemulsificare Centurion - asigura o maxima precizie in realizarea diversilor timpi operatori, prin controlul si evaluarea complet computerizata a acestora.

La consultatia pre-operatorie pacientului i se realizeaza niste masuratori computerizate, conform fotografiei ochiului (Imaging digital), date ce vor fi transferate intr-un calculator (planning) prin care se "judeca" aceste masuratori si se stabilesc locul inciziilor, valoarea dioptrica a cristalinului artificial ce trebuie implantat, centrarea perfecta a acestuia, dar si pozitia cristalinului toric pentru pacientii cu astigmatism.

Toate aceste date sunt transferate automat in microscopul operator, devenind ghidaj si repere pentru chirurg, astfel eliminand posibila eroare umana in majoritatea timpilor operatori. Chiar si implantarea propriu-zisa a cristalinului artificial a devenit computerizata in cea mai mare masura, prin sistemul automat denumit Autosert.

Oculus a marcat o premiera in domeniul microchirurgiei oculare inca de la inceputul anului, cand a implementat Femto-Laserul, cel mai complet si avansat laser de chirurgie a cataractei, tehnologie de ultima generatie folosita pentru prima data in Romania si in Europa de Est, la Clinica Oculus din Bucuresti.

Principalul avantaj oferit de Femto-Laser este precizia microscopica cu care efectueaza prima si cea mai importanta parte a operatiei, de la realizarea inciziilor la fragmentarea cristalinului "bolnav", pana la centrarea perfecta a locului pe unde se va implanta cristalinul artificial. Datorita acestui tip de laser, inciziile se cicatrizeaza foarte rapid, fara disconfort, recuperarea vizuala avand loc aproape instantaneu dupa operatie.

“Selectarea Centrului oftalmologic Oculus printre cele doar 7 centre de referinta mondiale care implementeaza cea mai noua tehnologie in domeniul cataractei ne bucura si ne onoreaza deopotriva. Suntem constienti ca o astfel de recunoastere ne situeaza in avangarda tehnologiei cele mai avansate in domeniul celui mai complex sistem de microchirurgie a cataractei, dar ne si ne creeaza premisele maximei calitati fata de pacientii Oculus. Suita asigura inestimabile resurse noi, care vin in sprijinul pacientului, prin precizia si siguranta pe care le confera toate aceste noi tehnologii a declarat dr. Ozana Moraru.

Despre Oculus:
infiintat in 1993, Centrul oftalmologic Oculus este prima clinica de microchirurgie oculara din Romania si cea mai mare clinica oftalmologica privata din tara, atat ca personal, numarand 57 de angajati, cat si prin amploarea serviciilor medicale (consultatii si operatii): 8 cabinete in care sunt consultati si tratati zilnic in medie 200-250 pacienti, doua sali cu trei mese operatorii, efectuandu-se aproximativ 550-650 operatii pe luna. Clinica ofera servicii acoperind aproape intreaga gama de specialitati medicale oftalmologice: chirurgia cataractei, chirurgia glaucomului, chirurgia refractiva, chirurgia dezlipirii de retina si tratamente laser si chirurgicale pentru afectiuni vitro– retiniene.
www.eye.ro