Formula oaselor puternice

Cat de important este aportul de calciu in perioada cresterii?

In timpul copilariei si adolescentei, procesul de dezvoltare a scheletului este foarte activ, 95% din masa osoasa fiind definitivata pana la varsta de 18 ani. Un aport optim de calciu in copilarie si adolescenta este esential atat pentru organismul in crestere, cat si pentru sanatatea ulterioara a oaselor.

Studiile demonstreaza ca alimentatia cotidiana furnizeaza mai putin de 2/3 din cantitatea zilnica necesara de calciu. Cu toate ca optiunile alimentare de pe piata sunt multiple, de multe ori ele nu asigura un aport optim de vitamine si minerale atat de necesar organismului.

Calciul este responsabil atat cu rezistenta oaselor cat si cu activitatea muschilor, sanatatea dintilor, parului, unghiilor si sustinerea proceselor care furnizeaza energie organismului. Lipsa de calciu din organism duce la afectiuni precum anemie, rahitism, spasmofilie, tulburari ale ciclului menstrual, carii dentare, par si unghii fragile.
Pentru a se putea fixa pe oase si dinti calciul nu actioneaza singur ci are nevoie de alte vitamine si minerale.

In absorbtia eficienta a calciului, un rol esential il detine Vitamina C. Ea este responsabila cu sinteza colagenului, proteina care actioneaza ca o structura de rezistenta a oaselor dar si a celorlalate tesuturi din cartilagii, gingii si piele.

Dar, pentru ca organismul uman nu poate produce singur Vitamina C, sarcina ta este sa-i asiguri juniorului tau doza optima pentru o dezvoltare normala. In plus, Vitamina C este un important antioxidant si ajuta la buna functionare a sistemului imunitar.

De acum, nu trebuie sa-ti mai faci griji, pentru ca exista un produs care te scapa de lipsa aportului de calciu si Vitamina C. Osteozone Junior C este o combinatie de Calciu carbonat si vitamina C, atat de necesare organismului copilului tau pentru a face fata solicitarilor in perioada de crestere.

Osteozone Junior C are o aroma placuta si un gust bun, de cirese. Se poate administra atat copiilor de peste 3 ani (2 comprimate masticabile/zi), cat si adultilor (1-3 comprimate masticabile/zi).