In premiera la Iasi, Congresul National de Chirurgie Cardiovasculara

In perioada 26 – 29 septembrie, la Iasi, se va desfasura Congresul National de Chirurgie Cardiovasculara, inalt for stiintific care va reuni eminenti profesionisti din urmatoarele domenii: chirurgie cardiovasculara, anestezie, cardiologie, circulatie extracorporeala, medicina de familie si alte domenii conexe chirurgiei cardiovasculare.

Evenimentul va fi structurat in conferinte, comunicari orale, prezentari e-postere, simpozioane si are ca obiectiv evidentierea celor mai stringente probleme stiintifice ale chirurgiei cardiovasculare la ora actuala. Printre problemele dezbatute, amintim: pregatirea operatorie si tratamentul imediat postoperator ale pacientului cu boli cardiovasculare, ale pacientilor operati pe cord deschis si a celor operati cu leziuni vasculare. De asemenea, se vor aborda chirurgia malformatiilor congenitale, a radacinii aortei, coronariana, valvulara, metodele de investigaii imagistice, invazive si noninvazive ale bolilor cardiovasculare.

Congresul SRCCV 2013 ofera oportunitatea unui schimb de idei inovatoare, de experienta profesionala si stiintifica intre cei mai reputati profesionisti straini si omologii din Romania. Astfel, la Congres vor participa specialisti din Austria, Franta, Marea Britanie, Italia, Rusia, Grecia, Spania, Germania si USA, participarea internationala reprezentand o recunoastere a fortei profesionale si stiintifice a medicilor romani.

De-a lungul anilor, Scoala de chirurgie cardiovasculara romaneasca, s-a remarcat prin faptul ca a facut performante extraordinare cu mijloace financiare modeste. Din perioada timpurie a chirurgiei cardiovasculare, medicii romani au fost in primele randuri ale inventatorilor si inovatorilor in acest domeniu. Un exemplu poate fi proteza valvulara de porc mistret MIVA-Pop de Popa, protezele vasculare romanesti Terom, inventii ale domnului Prof. Dr. Pop de Popa, dar si valva stentless din pericard autolog conceputa de domnul Prof. Dr. Radu Deac.

Subliniem ca scoala romaneasca de chirurgie cardiovasculara este foarte apreciata la nivel international, atat prin profesionistii descendenti care activeaza in diferite centre de chirurgie cardiovasculara din Europa si alte tari, cat si prin implicarea chirurgilor romani in conducerea forurilor stiintifice si profesionale mondiale.

“Avem reprezentanti in toate societatile importante de chirurgie cardio-toracica si vasculara, iar eu personal sunt membru fondator al Euro Asian Bridge of Cardiac Surgery. Lucrarile stiintifice prezentate de medicii romani la congresele internationale sunt foarte bine apreciate, motiv pentru care si medicii straini vin tot mai des la manifestarile stiintifice organizate de Societatea Romana de Chirurgie Cardiovasculara. Aceasta recunoastere ne onoreaza, dar totodata provoaca si un mare exod de medici chirurgi cardiovasculari tineri catre tarile occidentale unde sunt mai bine apreciati si mai bine remunerati decat in tara. Scoala romaneasca de chirurgie cardiovasculara produce profesionisti de inalta calitate dar, cu parere de rau, societatea actuala romaneasca nu-i apreaciaza la justa lor valoare.”, a declarat Prof. Dr. Grigore Tinica, Presedinte Congres SRCCV 2013.

Pentru informatii suplimentare referitoare la Congresul SRCCV 2013, va rugam sa ne contactati la [email protected], iar pentru realizarea acreditarii de presa, va invitam sa completati formularul alaturat sau sa accesati sectiunea “Birou Presa” a paginii de internet oficiale: www.srccvcongres.ro