De ce elevii si copiii de gradinita ar trebui sa aiba vaccinurile la zi

Elevii si copiii care merg la gradinita ar trebui sa aiba toate vaccinurile la zi. Motivul doar prin imunizare scade riscul transmiterii bolilor infectioase in intreg colectivul.

Cele mai multe boli infectioase sunt contagioase, iar atunci cand un copil frecventeaza o colectivitate, raspandirea virusurilor si a bacteriilor se face foarte repede, mai ales in cazul in care sunt alti copii cu o imunitate slabita.

Parintii care refuza sa aprobe vaccinarea copiilor nu isi pun in pericol doar propriii copii, ci si pe cei ai altor parinti. Chiar daca acestia din urma ar fi vaccinati, sunt situatii in care atacul virusurilor este atat de agresiv, incat pana si ei pot face o forma usoara a bolii.

Acelasi lucru este valabil si in gradinite, unde rubeola, rujeola si oreionul sunt boli infectioase frecvente. Nu ar trebui uitata nici Hepatita A. Desi pentru aceasta boala vaccinul este optional, medicii recomanda administrarea lui copiilor din colectivitati.

Cunoscuta si sub denumirea de Boala mainilor murdare, hepatita A poate fi contactata cu usurinta in lipsa unei igiene corespunzatoare si la contactul cu obiectele contaminate.

Medicul de familie este persoana care poate oferi cele mai bune informatii cu privire la vaccinurile pe care elevii si copiii de gradinita ar trebui sa le faca.

Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa