Managerul Spitalului Clinic de Urgenta pentru copii Marie Curie a fost demis

Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, a luat, ieri, decizia de a-l demite pe managerul Spitalului Clinic de Urgenta pentru copii “Marie Curie”, Gabriel Smarandache.

“Ministerul Sanatatii este preocupat si nemultumit de maniera in care s-a desfasurat activitatea la spitalul de copii Marie Curie. De altfel, si mass-media a semnalat in numeroase randuri deficiente in activitatea unitatii sanitare. Ca urmare, astazi am decis demiterea managerului pentru management defectuos si pentru lipsa actului aditional la contractul de management din 2012”, a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Ministrul Sanatatii a mai spus ca managerul Gabriel Smarandache este, de altfel, singurul manager din Romania care nu are incheiat un act aditional la contractul din anul trecut.

Mai mult, managerul nu s-a implicat si nu a gestionat corespunzator situatia celor doua sectii, cea de chirurgie cardiaca si cea de ATI neonatologie care, desi dotate la cheie, sunt inca neutilizate, iar copiii cu afectiuni si malformatii cardio trebuie tratati in alte centre sau chiar in afara Romaniei.

Ministrul Sanatatii a anuntat, de asemenea, ca la solicitarea personalului din spital, domnul Daniel Buzatu a fost numit manager interimar al spitalului Marie Curie. Daniel Buzatu a mai condus aceasta unitate sanitara in perioada 2006-2009.

Ministrul Eugen Nicolaescu a mai anuntat ca, in aceasta toamna, va fi lansat un nou proiect impreuna echipa Institutului Inimii din Tg Mures care va opera in sectiile de chirurgie cardiaca de la Marie Curie.

"In urma unei discutii cu Conf.Univ.Dr.Horatiu Suciu de la Tg Mures, chirurg cardiac specializat pentru copii, am convenit ca impreuna cu noul manager de la Marie Curie sa incepem o pregatire a unui numar de 6 asistente la Tg Mures, din luna octombrie anul acesta, o echipa condusa de Conf.Univ. Dr. Horatiu Suciu sa efectueze operatii pe cord la copii la spitalul Marie Curie, cateva zile pe luna", a mai precizat ministrul Sanatatii.

Proiectul discutat deja de ministrul Sanatatii cu profesionistii de la Tg Mures este complementar celui pe care Ministerul Sanatatii il realizeaza cu Clinica din Milano.

Sursa: www.ms.ro