Romanii nu au acces la tratamente inovatoare de ultima generatie oferite de Medicina Personalizata

Cel mai frustrant lucru care i se poate intampla unui om bolnav este sa nu aiba acces la tratamentul care i-ar putea salva viata. Din pacate, exact acest lucru se intampla azi, in Romania, cu cei care sufera de diverse forme de cancer, dar care nu pot beneficia de tratamentele inovatoare aparute in ultimii 5 ani, pe care le ofera astazi, spre exemplu, Medicina Personalizata si ultimele cercetari medicale deoarece aceste tratamente personalizate nu se afla pe lista celor compensate.

In timp ce abordarea traditionala in practica medicala curenta inseamna aceeasi boala, aceeasi terapie, acelasi tratament pentru toti, medicina personalizata inseamna terapia potrivita pentru grupul potrivit de pacienti, la momentul potrivit. Cu ajutorul medicinei personalizate se obtin terapii tintite, adaptate grupurilor de pacienti care prezinta aceiasi factori de risc. Medicina personalizata permite urmarirea originilor unei boli pana la cauzele ei moleculare, oferind astfel informatii spectaculoase asupra factorilor complecsi care provoaca boala respectiva.

Printre afectiunile pe care Medicina Personalizata le poate trata cu o rata de succes superioara tratamentelor clasice se numara cancerul de san, gastric, bronho-pulmonar sau melanomul, poliartrita reumatoida, precum si hepatitele virale.

medicina personalizataInsa, o mare parte dintre tratamentele personalizate si inovatoare aparute in ultimii ani nu se afla pe lista medicamentelor si serviciilor gratuite sau compensate si, prin urmare, putini bolnavi au acces la ele. Acesta este motivul pentru care Platforma Europeana de Dezvoltare a lansat programul si petitia
Alege medicina personalizata“. Programul isi propune sa atraga ateniei factorilor de decizie din Guvernul Romaniei si Ministerul Sanatatii asupra importantei si necesitatii introducerii tratamentelor personalizate pe lista medicamentelor compensate. Iar tu poti ajuta acest demers si implicit pacientii care au nevoie de aceste tratamente semnand petitia pe care o poti gasi aici. Mai multe informatii despre inovatiile pe care le aduc medicinei aceste tratamente personalizate puteti gasi pe site-ul www.alegemedicinapersonalizata.ro.