S-a inventat un vaccin impotriva infectiei cu E.coli si salmonela

Persoanele care calatoresc in anumite tari din Africa, Asia sau America Latina nu mai trebuie sa se teama ca se vor imbolnavi de diareea calatorului, o afectiune care se manifesta prin crampe abdominale constante, febra, varsaturi, stare de greata, deshidratare si diaree acuta.

Oamenii de stiinta au inventat un vaccin care anihileaza principalele cauza ale bolii infectia cu bacteria E.Coli si infectia cu salmonella.

Conform statisticilor, 10 milioane de turisti sunt afectati anual de diareea calatorului sau burta Delhi, tocmai din cauza infectiei cu cele doua bacterii - Escherichia Coli si salmonela, contactate fie prin intermediul alimentelor, fie din apa.

Cercetatorii de la Universitatea Cambridge sustin ca au produs un vaccin care poate combate efectele neplacute ale infestarii. Este vorba despre o pulbere care se administreaza sub forma de capsule, fara a fi nevoie de injectare. Vaccinul ar urma sa fie testat clinic la sfarsitul acestui an.

Profesorul Nigel Slater, cel care a coordonat echipa de cercetatori in vederea realizarii vaccinului, sustine ca diareea calatorului nu va mai fi o problema in viitorul apropiat.