Fara durere, e placere!

Durerile de spate reprezinta un disconfort fiziologic resimtit de populatia adulta, mai ales in intervalul de varsta 35-55 de ani.

Conform studiilor, 5 din 10 adulti sufera de dureri de spate, cauzate de cele mai multe ori de: munca fizica, manipularea unor greutati, pozitiile statice indelungate.

Durerile de spate pot incepe brusc, imediat dupa un efort fizic, sau pot fi dureri cronice, constante intr-un singur punct sau care iradiaza catre alte zone.
In ceea ce priveste distributia pe sexe, femeile sunt cele mai predispuse la durerile de spate: in sarcina, cand greutatea suplimentara afecteaza sistemul osos, in perioada alaptarii, din cauza pozitiei, sau in general, datorita gentilor grele purtate pe un singur umar.

Tipurile de durere asociate inflamatiei, leziunii, contracturii musculare coexista de cele mai multe ori si nu cedeaza la administrarea unei singure substante.
Cea mai eficienta atitudine este administrarea unei combinatii de substante care combat durerea prin mai multe mecanisme, potentand astfel actiunea analgezica.

Dar acum exista pe piata un produs inovator, pentru administrare locala, cu o combinatie unica de trei substante active prin care este potentata actiunea analgezica a acestuia si este atenuata rapid senzatia de durere.

Asocierea dintre piroxicam, clorhidrat de ciclobenzaprina si lidocaina actioneaza asupra durerii prin trei mecanisme diferite. Piroxicamul face parte din grupa antiinflamatoarelor si analgezicelor, utilizat pe scara larga in afectiunile dureroase de natura musculara si articulara.

Prin administrarea locala, prin masaj direct la locul dureros se evita efectele adverse care apar de obicei la administrarea orala de antiinflamatoare (dureri, iritatii gastrice).

Lidocaina este un anestezic local cu efect imediat, care diminueaza transmiterea senzatiei de durere de la locul dureros catre creier si astfel scade perceptia durerii.
Clorhidratul de ciclobenzaprina este un analgezic cu mecanism asemanator anestezicelor locale.

O asemenea combinatie de substante permite utilizarea unei cantitati mai mici de produs pentru tratarea durerilor, iar prin forma farmaceutica de gel, absorbtia este mai rapida fara a mai fi nevoie de masaj la locul dureros, avantaj mai ales in cazul afectiunilor traumatice la care durerea intenst nu permite masajul.