Dieta de detoxifiere cu fructe

Generalitati

In cadrul dietei de detoxifiere cu fructe a organismului, veti manca numai fructe si legume si veti bea doar apa timp de trei zile. Cu toate ca dieta este cunoscuta ca un regim alimentar prin care se poate pierde in greutate, punctele negative ale dietei par sa depaseasca partea buna a acesteia.

Dieta de detoxifiere cu fructe a fost conceputa de un nutritionist, in scopul detoxifierii organismului si a pierderii in greutate. Acest plan de detoxifiere pretinde ca ajuta persoanele sa slabeasca chiar si noua kilograme in numai trei zile. Cei care promoveaza regimul acesta sustin ca reprezinta o modalitate buna de a trece la o dieta sanatoasa, care sa inceapa cu aceste 3 zile in care se vor consuma numai legume, fructe si apa.

Notiuni de baza

Dieta de detoxifiere cu fructe este un tip drastic de detoxifiere, cu o durata de trei zile in care:

Argumente pro

Punctul forte al dietei de detoxifiere cu fructe este acela ca oamenii sunt incurajati sa manance fructe si legume proaspete, care sunt o parte esentiala a unui plan alimentar sanatos. Fructele si legumele sunt considerate, de toata lumea, drept cele mai sanatoase alimente. Persoanele care consuma o cantitate adecvata de legume si fructe sunt mai sanatoase si au o greutate normala.

Argumente contra

Unii nutritionisti spun ca nu exista nicio dovada stiintifica care sa sustina ca dieta de detoxifiere cu fructe este mai buna decat orice alta dieta de detoxifiere. Acestia afirma ca nu exista niciun motiv intemeiat pentru care oamenii ar trebui sa urmeze aceasta dieta, fie doar si pentru trei zile. Alti nutritionisti sustin ca oamenii ar trebui sa creasca constant aportul de fibre din dieta lor.

- Deficiente de nutrienti. Unii experti in nutritie agreeaza dieta de detoxifiere cu fructe, deoarece aceasta reuseste sa incorporeze unele proteine. Cu toate acestea, restrictiile din cadrul dietei limiteaza aportul multor vitamine, minerale si alte elemente nutritive de care organismul are nevoie. Dieta limiteaza consumul de calciu, vitamina D, acizii grasi Omega 3 si vitaminele din complexul B.

- Prea putine calorii. Potrivit nutritionistilor, dieta priveaza organismul de energie, datorita aportului extrem de redus de calorii. Acestia spun ca majoritatea persoanelor care au urmat dieta s-au simtit slabite pe parcursul celor trei zile de dieta.

- Pierderea in greutate este doar temporara. Expertii sustin ca cea mai mare parte din greutatea pierduta cu ajutorul dietei este in mare parte apa, impreuna cu o parte din tesutul muscular. Acestia considera ca dieta este o solutie temporara.

De fapt, oamenii nu pot trai cu un astfel de plan alimentar. De aceea, trebuie sa va ganditi ca dieta de detoxifiere rapida nu este altceva decat o solutie rapida de a pierde in greutate si de cele mai multe ori kilogramele in plus revin, in numar si mai mare, imediat dupa ce va reluati dieta obisnuita.