Dieta Jenny Craig

Generalitati

Dieta Jenny Craig este considerata unul dintre cele mai bune planuri de pierdere in greutate, cunoscute in lume. Obiectivele programului dietetic Jenny Craig sunt ca cei care urmeaza aceasta dieta sa dezvolte o perceptie sanatoasa asupra consumului de alimente, sa aiba un stil de viata activ si un nivel ridicat de optimism.

Dieta Jenny Craig este cunoscuta de peste 25 de ani. Programul are ca scop pierderea in greutate prin abordarea a trei domenii cheie: alimentatie, corp si minte. Caracteristica principala a sistemului Jenny Craig o reprezinta consumul de alimente semipreparate care contin un numar fix de calorii si sunt echilibrate din punct de vedere nutritiv. In forma sa completa, dieta ofera si accesul la un consilier, al carui rol este de a stimula motivatia celor care aleg aceasta dieta.

Cum functioneaza dieta Jenny Craig

Metoda Jenny Craig este structurata pe trei niveluri importante: alimentatie, minte si corp, in scopul de a-i ajuta pe cei care o urmeaza sa piarda in greutate si sa-si mentina numarul dorit de kilograme. In cadrul primului nivel, subiectii sunt instruiti cum sa consume alimentele preferate din meniu, sub forma unor portii mici si dese.

La cel de-al doilea nivel, se ofera detalii legate de marirea nivelului de energie prin metode simple. In cel de-al treilea nivel, adeptii acestei diete vor invata cum sa-si echilibreze viata, in scopul de a-si mentine greutatea dorita si o dieta sanatoasa.

Secretul dietei Jenny Craig o reprezinta consumul de alimente preambalate. In cea mai mare parte, preparatele recomandate sunt inghetate, atat pentru micul dejun, pranz, cina, indiferent ca sunt fel principal de mancare sau deserturi. Din punct de vedere nutritiv, mancarurile contin aproximativ 50-60% carbohidrati, 20-25% proteine si 20-25% grasime.

Adeptii dietei Jenny Craig trebuie sa completeze aceste mese cu fructe si legume proaspete, cereale integrale si produse lactate cu un continut redus de grasime. Consumul de legume care nu contin amidon este nelimitat. De fapt, nu exista alimente interzise. Accentul se pune pe moderatie, alimentatie echilibrata si activitate fizica adecvata. Cei care urmeaza aceasta dieta vor fi invatati care sunt alimentele pe care trebuie sa le limiteze din cauza continutului lor caloric ridicat, precum si care sunt produsele alimentare care pot fi consumate din abundenta.

Avantajele si dezavantajele dietei Jenny Craig

Printre aspectele pozitive ale dietei Jenny Craig se numara:

Dezavantajele dietei Jenny Craig sunt: