Diabet zaharat de tip 2 recent diagnosticat

Generalitati

Diabetul zaharat de tip 2 este una dintre cele mai insidioase boli, deoarece bolnavul este posibil sa nu aiba o stare de sanatate precara. Din aceasta cauza, diabetul de tip 2 are una dintre cele mai mari rate de negare in randul bolnavilor. Este insa, foarte important sa tratati diagnosticul de diabet cu foarte mare seriozitate, deoarece aceasta conditie va poate influenta starea de sanatate pe termen lung.

Diabetul zaharat de tip 2 este o boala care afecteaza o persoana pe tot parcursul vietii. Conditia apare atunci cand pancreasul nu mai poate produce suficienta insulina sau atunci cand tesuturile din organism devin rezistente la insulina.

Insulina este un hormon care ajuta celulele organismului sa folosesca zaharul din sange (glucoza) pentru producerea energiei. Aceasta mai ajuta organismul sa construiasca depozite suplimentare de zahar in celulele muschilor, cele hepatice si cele ale tesutului adipos.

Teama de diabet este un sentiment normal

Este foarte normal sa va simtiti speriati, furiosi sau tristi, atunci cand tocmai ati fost diagnosticati cu diabet zaharat. Este foarte important modul in care veti face fata acestei situatii. Prin amanarea inevitabilului si neacceptarea situatiei, nu faceti decat sa va inrautatiti starea de sanatate pe termen lung. Cu cat va convingeti mai repede de necesitatea unor schimbari in stilul dumneavoastra de viata, intr-unul specific pentru diabetici, cu atat va fi mai bine pentru dumneavoastra.

Autoeducatia medicala

Cu cat aflati mai multe despre aceasta conditie medicala, cu atat va va fi mai usor sa infruntati boala. Cititi, cititi si cititi cat mai mult. Exista nenumarate carti sau materiale online care trateaza diabetul zaharat de tip 2 care va pot oferi o imagine in ansamblu despre diabet in general si tot ce trebuie sa stiti despre tipul de diabet cu care va confruntati.

Schimbari in dieta

Dupa ce veti cunoaste cat mai multe detalii despre diabetul zaharat tip 2, veti vedea cat de important este sa adoptati dieta specifica pentru diabetici. Acest lucru, va fi probabil, cel mai dificil lucru de schimbat dupa diagnosticare.

Nimeni nu doreste sa fie in situatia de a gandi de doua ori cand vine vorba de alegerea alimentelor. Din pacate, acesta este modul in care situatia trebuie abordata.

Cel mai bine, dieta trebuie sa fie una usor de urmat acasa si poate fi aceeasi pentru intreaga familie. Este mai bine si pentru ceilalti membrii ai familiei sa urmeze o dieta mai sanatoasa. Cum aflati ce fel de dieta este cea pontrivita pentru dumneavoastra?

In primul rand, este important sa consultati un nutritionist. Aportul caloric recomandat de medic este important de respectat atunci cand suferiti de diabet zaharat de tip 2, pentru a evita complicatiile nedorite, precum pierderea rapida in greutate. Odata stabilit, aportul caloric este un punct de plecare.

Preocuparea zilnica ar trebui sa fie numararea carbohidratilor. Pentru a va asigura ca ii oferiti organismului substantele nutritive adecvate care vor satisface nevoile dumneavoastra de bolnav diagnosticat cu diabet, trebuie sa va concentrati asupra cantitatii de carbohidrati pe care ii consumati. Sugestie: fiecare gram de carbohidrati reprezinta aproximativ 4 g de calorii.

Asigurati-va ca nu atingeti aportul caloric zilnic, recomandat prin consumul de alimente care contin multi carbohidrati, dar au o valoare nutritionala scazuta.

Faceti exercitii fizice

Nu este nevoie sa petreceti multe ore in salile de antrenament in fiecare zi, pentru a simti efectele pozitive ale exercitiilor fizice. 30 de minute pe zi sunt suficiente. Puteti imparti activitatea fizica in 10 minute de plimbari dupa masa de pranz si alte 20 dupa cina.

Daca aveti indoieli in privinta importantei exercitiilor fizice, iata care este efectul acestora asupra organismului:

Testati-va glicemia

Aceasta este una dintre incercarile diabetului zaharat de tip 2. Intr-adevar, este nevoie sa verificati periodic, nivelul de zahar din sange, pe tot parcursul zilei. Nu numai ca trebuie sa il verificati, ci trebui sa il si notati pentru a alcatui un ghid propriu pe care sa-l oferiti medicului care se ocupa de cazul dumneavoastra.

Scopul este de a mentine nivelul de zahar din sange cat mai aproape de valoarea propusa. Acest lucru poate reduce riscul de complicatii care pot rezulta din diabetul zaharat. Prin evaluarea valorilor zaharului din sange, veti putea observa in ce mod este influentat acesta de catre dieta, exercitii fizice, medicamente si stres.

Aveti grija de sanatatea psihica

Uneori, poate fi greu sa faceti fata situatiei, deoarece este o afectiune care dureaza toata viata. Aveti nevoie de sprijin si este posibil sa nu fiti genul de persoana care vorbeste cu usurinta despre emotiile sale. Cu toate acestea, sentimentele exista si nu sunt intotdeauna pozitive. Veti avea nevoie de timp sa puneti in aplicare activitati care sa va faca din nou placere.

Diabetul creste riscul de depresie clinica grava. De aceea, sanatatea mentala este la fel de importanta ca si cea a corpului. Trebuie sa va repetati ca lucrurile se pot indrepta si pot fi tinute sub control. De aceea, este nevoie sa aveti pe cineva cu care sa comunicati si sa empatizeze cu dumneavoastra, chiar daca acea persoana nu este un terapeut. Descarcarea emotionala va ajuta sa mentineti sanatatea psihica.

In urma studiilor, care au avut ca subiecti numerosi pacienti diagnosticati cu diabet zaharat, s-a constata ca, in medie, este nevoie de aproximativ o luna pentru ca acestia sa accepte cu adevarat faptul ca sufera de aceasta conditie medicala.

Cum puteti face fata diabetului zaharat?

Incercarea de a gestiona diabetul zaharat de tip 2 nu este usoara. In unele zile este posibil sa va simtiti epuizati de toate lucrurile pe care trebuie sa le faceti. Veti putea simti ca totul este prea mult pentru dumneavoastra. Daca va confruntati cu emotii negative trebuie sa incercati sa va adresati unui consilier. Un profesionist va poate ajuta sa discutati despre lucruri pe care nu le impartasiti de obicei cu familia.