Detoxifierea pentru infrumusetarea pielii

Generalitati

Detoxifierea pentru infrumusetarea pielii este importanta, atat pentru mentinerea frumusetii unei persoane, cat si a starii sale generale de sanatate. Pielea este expusa in mod constant la toxine prin: clorul din apa cu care va spalati, razele ultraviolete ale soarelui si aproape orice atinge pielea. Drept urmare, nu puteti avea o piele frumoasa daca aceasta este incarcata cu toxine.

Toxinele depuse in tesuturi pot veni in contact direct cu celulele pielii si le pot distruge. Toxinele sunt principala cauza a deteriorarii si imbatranirii pielii. Pentru o detoxifiere eficienta a organismului trebuie sa incepeti cu reducerea sau evitarea expunerii la toxine si apoi cu eliminarea acestora.

Exista cateva modalitati simple de a detoxifia organismul si de a infrumuseta pielea.

Consumati alimente sanatoase

Sunteti ceea ce mancati. Ca atare, trebuie sa consumati fructe si legume care va pastreaza o stare optima de sanatate si faciliteaza detoxifierea pielii, cum ar fi avocado, mere, sparanghel si morcovi. Beti multa apa pentru a ajuta procesul de detoxifiere naturala a corpului. Daca este posibil, consumati alimente organice, pentru a diminua cantitatea de toxine care intra in organismul dumneavoastra.

Evitati cofeina, alcoolul si nicotina

Cafeaua, alcoolul si tutunul de orice fel actioneaza in mod negativ asupra corpului si a pielii. Trebuie sa diminuati sau, cel mai bine, sa eliminati consumul acestor substante din viata dumneavoastra.

Faceti exercitii fizice moderate

Atunci cand faceti exercitii, se initiaza procese prin care toxinele sunt eliberate. In urma efortului fizic transpirati, eliminati sudoare, este accelerata circulatia sanguina, este stimulata functia sistemului limfatic si se descompun grasimile. Toate acestea sunt moduri prin care toxinele sunt eliminate din organism. Faceti cel putin 30 de minute de exercitii cardio pe zi si va puteti detoxifia suficient pentru a avea o piele frumoasa.

Gestionati stresul

Ati auzit probabil de mai multe ori acest sfat. Este bine sa il urmati deoarece cercetarile au demonstrat ca stresul poate avea un efect de imbatranire asupra pielii. Stresul poate adauga riduri suplimentare pe suprafata pielii dumneavoastra.

Pentru a gestiona stresul incercati sa meditati timp de 30 de minute pe zi, incercati sa descoperiti partile pozitive ale vietii dumneavoastra si zambiti. Veti vedea ca stresul este adesea numai in mintea dumneavoastra.

Rasfatati-va corpul

Detoxifierea pentru infrumusetarea pielii presupune si rasfatul partii exterioare a corpului. Puteti incepe cu fata, recomandate fiind mastile cu ingrediente naturale sau va puteti relaxa cateva minute la sauna sau masaj. Toate aceste actiuni permit corpului sa elimine toxinele si sa tina stresul la distanta.

Nu este nevoie sa cheltuiti o multime de bani pentru astfel de proceduri. Chiar daca nu aveti acces la o sauna, puteti cel putin sa aplicati o masca pentru fata la domiciliu. Va puteti relaxa printr-un somn de scurta durata, deoarece somnul este foarte important pentru o piele frumoasa.

Acestea sunt moduri usoare si foarte eficiente de detoxifiere a pielii. Includeti cateva dintre aceste sfaturi in programul dumneavoastra zilnic si veti avea o piele mai tanara si mai frumoasa.

Aceste sfaturi vor avea rezultate benefice si asupra starii dumneavoastra generale de sanatate, nu numai asupra pielii. Tineti minte: alegerile sanatoase de viata sunt importante pentru sanatatea intregului corp.