Dieta de detoxifiere cu lamaie

Generalitati

Dieta cu apa si lamaie este una dintre dietele care pretind ca detoxifica organismul uman. Unii specialisti considera ca detoxifierea nu este necesara. Detoxifierea naturala a sistemelor organismului uman este suficienta.

Totusi, atat lamaia, cat si apa, sunt sanatoase. Cu toate acestea, nu este recomandat sa inlocuiti mesele nutritive si echilibrate cu lichide, indiferent de tipul acestora. Consultati medicul daca doriti sa incepeti un regim de detoxifiere.

Cum functioneaza dieta de detoxifiere cu lamaie

Exista mai multe modalitati de a detoxifia organismul si postul este o metoda, frecvent utiliza. Detoxifierea cu lamaie presupune consum de lichide. Atunci cand o persoana nu mananca, detoxifierea cu lamaie ofera organismului hrana necesara pentru mentinerea functiilor organismului.

Fiintele umane au o cantitate limitata de energie pentru desfasurarea a diverse procese ale organismului. Postul permite corpului sa isi odihneasca functia complicata de digestie a alimetelor si eliminare a reziduurilor. Cu cat sistemul digestiv foloseste mai putina energie, organismul va avea mai multa energie pentru autovindecare si autocuratare.

Cum se face detoxifierea cu lamaie

Bautura se va prepara cu doua linguri de suc de lamaie si doua linguri de sirop de lemn dulce natural, amestecat cu o jumatate de litru de apa fierbinte sau rece. La acesta adaugati putin piper iute sau ghimbir pentru a imbunatati gustul.

Bautura din lamaie va fi folosita pentru detoxifiere din ziua a cincea pana in ziua a saptea a postului, iar in acest timp nu se vor manca alimente solide. Aceasta bautura va fi consumata doar alaturi de un pahar de ceai de musetel sau menta.

Daca este prima data cand urmati acest post, faceti detoxifierea din ziua a treia pana in ziua a cincea. Beti 7-10 pahare de suc de lamaie preparat conform indicatiilor de mai sus in fiecare zi a postului.

Detoxifierii cu lamaie ii sunt atribuite multe beneficii: o buna digestie, pierderea in greutate, pielea mai curata, par mai stralucitor si mai multa energie.

Beneficii

Apa cu lamaie este sanatoasa pentru orice persoana. O lamaie contine 90% din necesarul zilnic de vitamina C. Lamaia ofera o aroma intensa si acida mancarurilor si bauturilor. Apa este o componenta vitala a dietei de detoxifiere, care hidrateaza sistemul si permite organelor sa functioneze corect.

Apa cu lamaie poate fi o alternativa inteligenta si sanatoasa la consumul de sucuri racoritoare. Totusi, daca intervine foamea in timpul dietei de detoxifiere, se va consuma o gustare hranitoare, cum ar fi morcovi, fructe uscate, alaturi de bautura.

Programul dietei de detoxifiere cu lamaie

1. Incepeti prin consumul unui pahar de apa rece. Intr-o sticla puneti aproximativ 180 ml de apa rece.

2. Adaugati sucul proaspat stors de la o jumatate de lamaie, direct in pahar. Scoateti pulpa si semintele din pahar.

3. Adaugati 2 linguri de sirop de artar pur.

4. Puneti un varf de cutit, cu piper iute sau ghimbir, in pahar.

5. Amestecati bine cu o lingurita.

6. Gustati amestecul. Adaugati inca 180 ml de apa rece. Amestecati din nou.

7. Pastrati evidenta lichidelor consumate.

Beti aproximativ 6-8 pahare de 240 ml de suc cu lamaie, timp de 7-14 zile, pentru rezultate maxime si pentru a pierde in greutate.