Terapii alternative pentru cancerul de colon

Generalitati

Tratamentul alternativ pentru cancerul de colon poate ajuta multi bolnavi. Acesta este indicat mai ales daca medicul va recomanda chimioterapia. Aproape jumatate dintre persoanele care au urmat chimioterapie, au incercat si tratamente alternative.

Acestea presupun de la consumul a mai multor pahare de suc natural pe zi, pana la doze mari de vitamine, dar si a diverse preparate pe baza de plante sau utilizarea clismelor pentru curatarea colonului si detoxifierea organismului. In cazul majoritatii tipurilor de cancer de colon, tratamentul alternativ imbuntateste starea generala de sanatate si poate chiar sa vindece.

Ce este tratamentul alternativ pentru cancerul de colon?

Medicina complementara sau alternativa include orice sistem, practica sau produs medical care nu face parte din ingrijirea medicala standard, cea care se bazeaza pe dovezi stiintifice. In cazul cancerului, ingrijirea standard include:

Medicina complementara este utilizata impreuna cu tratamentele medicale standard. Un exemplu este folosirea acupuncturii pentru ameliorarea efectelor secundare ale tratamentului cancerului.

Medicina alternativa poate fi folosita si in locul tratamentelor medicale standard. Medicina integrativa este o modalitate de ingrijire generala care implica mintea, corpul si spiritul unei persoane.

Tipuri de tratamente alternative impotriva cancerului de colon

Pentru a va referi la medicina complementara sau alternativa puteti folosi termeni ca: natural, holistic, remedii la domiciliu. Totusi, expertii folosesc cinci tipuri de denumiri in care includ tratamentele alternative:

Medicina pentru minte si corp

Se bazeaza pe convingerea ca mintea dumneavoastra este in masura sa influenteze corpul in mod pozitiv. Printre exemple se numara:

- Meditatia - respiratia focalizata sau repetarea de cuvinte si fraze care sa linisteasca mintea

- Biofeedback-ul - prin utilizarea unor mecanisme simple, o persoana ar putea sa invete cum sa isi influenteze anumite functii ale corpului care nu sunt in mod normal constientizate (cum ar fi frecventa batailor inimii)

- Hipnoza - este o stare de relaxare si atentie directionata, in care o persoana se concentreaza asupra unui sentiment, idee, sugestie care pot contribui la procesul vindecarii

- Yoga - implica o serie de pozitii si intinderi ale corpului, insotite de o atentie speciala acordata respiratiei

- Imageria - presupune imaginarea de scene, peisaje sau experiente pentru a ajuta organismul sa se vindece

- Activitati relaxante - participarea la diverse activitati, cum ar fi arta, muzica sau dansul.

Practici biologice

Aceste tipuri de tratamente alternative pentru cancerul de colon folosesc diverse produse alimentare care se gasesc in natura. Includ suplimentele alimentare si produsele pe baza de plante. Exemplele sunt:

Este normal pentru persoanele afectate de cancer sa aiba intrebari legate de dieta din timpul tratamentului.

Manipulari terapeutice exercitate asupra corpului

Aceste practici se bazeaza pe lucrul cu una sau mai multe parti ale corpului. Exemplele includ:

- Masajul: manipularea tesuturilor cu mainile sau unelte speciale

- Ingrijirea chiropractica: un tip de manipulare a articulatiilor si a sistemului osos

- Reflexologie: utilizarea punctelor de presiune de la nivelul mainilor sau picioarelor pentru a afecta si alte parti ale corpului.

Medicina energetica

Medicina energetica se bazeaza pe credinta ca organismul are campuri de energie care pot fi folosite pentru vindecare si bunastare. Terapeutii folosesc presiunea sau isi plaseaza mainile in aceste campuri. Iata cateva exemple de astfel de practici:

- Tai chi: implica miscari lente, blande, cu accentul pe respiratie si concentrare

- Reiki: echilibrarea energiei, fie de la distanta sau prin plasarea mainilor pe, sau in apropierea unei persoane

- Atingerea terapeutica: miscarea mainilor peste campurile de energie ale corpului.

Medicina integrativa

Acestea sunt sisteme de vindecare si credinte care au evoluat in timp, in diferite culturi si parti ale lumii. Cateva exemple includ:

- Medicina ayurvedica: un sistem din India care sublinieaza echilibrul intre corp, minte si spirit

- Medicina chineza: bazata pe opinia ca sanatatea din organism reprezinta echilibrul a doua forte numite yin si yang. Acupunctura este o practica comuna din medicina chineza care implica stimularea unor puncte specifice de pe corp, pentru a promova sanatatea sau pentru a reduce simptomele bolii si efectele secundare ale tratamentului

- Homeopatia: utilizeaza doze mici de substante pentru a determina organismul in autovindecare

- Medicina naturista: foloseste metode diferite care ajuta organismul sa se vindece singur in mod natural.

Suplimente de plante si vitamine pentru cancerul de colon

Persoanele care consuma un nivel relativ ridicat de calciu si iau suplimente de vitamina D par sa fie mai protejate intr-o anumita masura impotriva cancerului de colon. Cancerul de colon este unul dintre tipurile de cancer diagnosticate frecvent la nivel mondial, iar factorii dietetici sunt considerati ca facanad parte din factorii importanti de risc ai cancerului de colon.

Luati in considerare urmatoarele suplimente: