Stil de viata sanatos pentru toamna

Generalitati

Cand frunzele isi schimba culorile si vremea se raceste, este timpul sa va schimbati si dumneavoastra garderoba.

Asezati la indemana hainele mai groase si pregatiti-va pentru toamna. In plus, nu uitati sa acordati si sanatatii dumneavoastra atentia binemeritata.

Recomandari pentru toamna

Iata cateva solutii prin care va puteti mentine sanatatea la standarde optime:

- Introduceti fasolea in dieta dumneavoastra - Adaugati 3 cesti de fasole boabe in dieta dumneavoastra, in fiecare saptamana. Pe langa faptul ca este un aliment delicios, fasolea poate adauga savoare si textura placuta, atat supelor, cat si mancarurilor pe care le puteti lua in caserola.

O alta idee ar fi sa folositi fasolea ca topping pentru salate. Fasolea este bogata in fier, proteine, acid folic, fibre si potasiu. Introduceti cateva boabe de fasole in orice mancare si bucurati-va de gustul placut.

- Indepartati stresul, intalnindu-va cu prietenii - Toamna este un moment prielnic pentru a fi impreuna cu prietenii, dupa ce fiecare dintre dumneavoastra a avut un program incarcat de vacanta. Alungati stresul prin intalniri directe sau conversatii la telefon cu persoane de care va pasa, cu care nu ati mai vorbit o perioada indelungata, din cauza a diverse evenimente. Emotiile pozitive va vor face sa va simtiti bine.

- Aveti grija de dintii dumneavoastra - Sanatatea dentara este foarte importanta. Nu mestecati cuburi tari de gheata, floricele de porumb necoapte sau bomboane dure. Gheata si smaltul sunt niste cristale, iar cand acestea se ating, unul dintre ele cedeaza. In plus, unele umpluturi sau mancaruri care ajung in tesutul gingival pot produce iritatii si pot provoca acumularea de bacterii.

- Distrati-va facand fitness - Imbunatatiti-va starea fizica generala prin fitness. Incercati un antrenament mai putin conventional, cum ar fi unul care implica tonifierea si relaxarea atat a mintii, cat si a corpului. Puteti face yoga, pilates sau tai chi. Veti observa ca nivelul dumneavoastra de energie va creste.

- Controlul ochilor - Programati-va un consult la medicul oftalmolog. Un examen amanuntit ar trebui sa includa evaluarea modului in care vedeti, cat de bine actioneaza impreuna ochii dumneavoastra, dar si o evaluare generala a ochilor.

- Sanatatea inimii - Impulsionati sanatatea inimii si concentrati-va pe prevenirea bolilor cardiovasculare. Acest lucru ar putea presupune o intalnire cu medicul dumneavoastra pentru a va masura tensiunea arteriala, verifica valorile colesterolului si pentru a constata daca nivelurile de glucoza din sange sunt sanatoase. Stiind toate aceste valori, veti putea cunoaste care sunt factorii personali de risc pentru dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

- Incalziti-va cu vin - Diversificati alegerile legate de bauturile pe care le sorbiti toamna. Un pahar de alcool la temperatura camerei, la masa, v-ar putea face placere. Putin mai cald, vinul rosu va va dezmorti si va va oferi si beneficii legate de sanatatea cardiaca. Un pahar de vin nu trebuie sa depaseasca 250 ml. Femeile insarcinate si persoanele cu probleme de sanatate vor evita bauturile alcoolice.

- Reglarea somnului - Pentru a va trezi dimineata si a indeparta senzatia de somn si moleseala, expuneti-va timp de 30 de minute la lumina stralucitoare. Seara, evitati lumina puternica timp de doua-trei ore inainte de culcare, intrucat aceasta ar putea intarzia instalarea somnului. In acest mod veti fi energici dimineata si somnorosi inainte de culcare.

Daca veti incerca sa urmati aceste sfaturi, veti incepe toamna cu dreptul!