Optiuni terapeutice pentru ejacularea prematura

Generalitati

Ejacularea prematura este o afectiune intalnita la barbatii care au orgasm inainte ca atat ei, cat si partenerele lor sa-si doreasca acest lucru.

Cele mai frecvente cauze ale ejacularii premature sunt anxietatea si stimularea sexuala excesiva. Sentimentul de vina are un rol important si de obicei dispare fara nicio interventie medicala.

Antidepresivele, precum prozacul sau inhibitorii selectivi ai recaptarii serotoninei, pot fi folositi pentru controlul ejacularii premature. Totusi, uneori este suficienta adoptarea anumitor tehnici pentru a trata aceasta problema, fara a fi necesara administrarea vreunui medicament.

Importanta propriului ritm

Ejacularea prematura este intalnita la aproximativ 1/3 din populatia de sex masculin. Aceasta este o conditie frecvent inalnita si tratabila, ce poate fi cauzata de probleme psihice sau biologice. In timpul unui act sexual este important ca amandoi partenerii sa aiba acelasi ritm.

Angajarea intr-un preludiu de scurta durata ar putea contribui la extinderea duratei in care un barbat nu ejaculeaza. Pentru a diminua intensitatea excitatiei si a preveni ejacularea nedorita, barbatul ar putea face pauze de cateva momente dupa care sa reia actul sexual.

Diminuarea senzatiilor

Daca in timpul actului sexual creste suprasolicitarea sexuala, incercati sa adoptati diverse tactici pentru a diminua senzatiile. Utilizarea de substante care amortesc si au rol de desensibilizare a penisului ajuta la prevenirea ejacularii precoce. Printre optiuni s-ar putea numara anestezicele locale, care contin lidocaina sau prilocaina sub forma de spray/crema ori prezervativele cu anestezice.

Jocurile mintii

Ganditi-va la golf sau baseball. Incercati sa va distrageti mintea de la gandurile sexuale, concentrandu-va asupra unor subiecte mai putin provocatoare. Va puteti imbunatati controlul ejacularii precoce prin practicarea unor tehnici minte-corp. Acestea se bazeaza pe puterea pe care le au gandurile si emotiile asupra corpului.

Studii recente au demonstrat ca practicarea acestor tehnici, printre care si yoga, ar putea avea efecte importante in stoparea ejacularii premature.

Tehnica presarii

Stapanirea acestei tehnici presupune exersarea practicilor o perioada mai indelungata de timp, in mod constant. In timpul preludiului partenerului i se va presa capatul penisului (glandul), timp de cateva secunde, atunci cand placerea sexuala se va intensifica. Dupa ce acesta este eliberat, dupa 20-30 de secunde se va relua preludiul.

Daca un barbat va constientiza modul in care actioneaza fiecare parte a aparatului sau genital, atunci cand se apropie orgasmul, atunci ar putea sa-l intarzie. Exercitiul se va repeta de trei ori pe saptamana pana cand se vor observa imbunatatiri.

Psihoterapia

Discutiile cu psihoterapeutul despre experientele din trecut si relatiile cu ceilalti ar putea fi fructuoase. Posibil ca o situatie negativa din trecut sa afecteze performantele sexuale prezente. Sedintele de psihoterapie sau consiliere ajuta la tratarea anxietatii de performanta si la depasirea stresului din relatia de cuplu.

Importanta antidepresivelor

Nu inseamna ca suferiti si de depresie clinica daca vi se recomanda antidepresive pentru tratarea ejacularii premature. Ejacularea intarziata este un efect secundar al unei clase de medicamente numite inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei.

Totusi, multi medici le prescriu in doze mici, pentru a trata oamenii care se confrunta cu ejaculare precoce. Cand sunt administrate inainte de contactul sexual, acestea pot avea efecte benefice. Discutati cu medicul pentru a sti care este cea mai buna abordare de tratament pentru ejacularea rapida.

Exercitiile Kegel

Exercitiile Kegel vizeaza consolidarea muschilor pelvini. Pentru a pune in aplicare corect aceasta tehnica trebuie sa stiti cum sa strangeti corect muschii pelvini. Asezati-va pe scaunul de toaleta si urinati. Opriti fluxul de urina. Acesta este modul in care puteti incorda muschii pelvini. Repetati miscarea si atunci cand nu urinati.

Pentru inceput trebuie sa va goliti complet vezica urinara si sa strangeti muschii pelvini timp de aproape 10 secunde. Relaxati-va muschii pentru inca 10 secunde. Repetati exercitiul de trei ori pe zi, cu 10 exercitii de fiecare data.

Plante medicinale

- Ulei din radacini de angelica - Radacinile de angelica pot fi folosite pentru prepararea unui ulei medicinal sau crema care se aplica direct pe pielea penisului. Angelica are un efect anestezic usor si poate fi folosita pentru stoparea ejacularii premature, daca suferiti de hipersensibilitate in timpul actului sexual.

- Ulei de cuisoare - Uleiul de cuisoare va fi aplicat la nivelul penisului pentru stimularea circulatiei sanguine si amortirea usoara a acestuia.

- Uleiul de menta - Acesta este un alt lichid pe baza de plante, care poate fi aplicat pe penis inainte de actul sexual. Uleiul sau crema de menta poate oferi senzatia de amorteala locala atunci cand este aplicata direct pe piele. Mentolul poate sa declanseze senzatia de amorteala care ar putea distrage sistemul nervos de la alti stimuli nervosi. Uleiul de menta poate fi folosit si pe muschii si tendoanele dureroase, pentru a calma durerea pe termen scurt.

- Ashwagandha - Aceasta planta din medicina ayurvedica indiana a fost utilizata de secole pentru tratarea barbatilor cu probleme sexuale, inclusiv pentru cresterea rezistentei fizice, cresterea libidoului, imbuntatirea erectiei si tratarea ejacularii premature.

- Salab Mishri - Este o planta populara printre cei familiarizati cu medicina homeopata. Adesea este folosita pentru a intensifica si a mentine circulatia sanguina adecvata la nivelul penisului, lucru care poate determina o erectie mai puternica. S-a demonstrat ca ajuta si la cresterea cantitatii de sperma eliminata, imbunatateste rezistenta sexuala si reduce aparitia ejacularii precoce.

- Floarea pasiunii - Desi nu influenteaza pasiunea, in ciuda numelui sau, aceasta ajuta la instalarea calmului si relaxarii, sentimente care pot fi de ajutor celor care au experimentat ejacularea prematura. Contribuie la diminuarea anxietatii si stresului din timpul actului sexual.

Ejacularea prematura poate fi cauzata de diverse afectiuni medicale care au nevoie de atentia medicului. De aceea, inainte de a utiliza orice tip de tratament, inclusiv naturist, consultati specialistul.