Beneficiile oferite pielii de uleiul de migdale

Uleiul de migdale a fost si este folosit de mii de ani, iar prima data a fost intrebuintat de catre Ayurveda (stiinta indiana de vindecare a oamenilor) acum mai bine de 5000 de ani.

Uleiul de migdale este obtinut din semintele de migdale, care contin proteine, vitamina A si complexul de vitamine B, cat si mineralele esentiale si grasimi sanatoase. Migdalele contin o cantitate mare de vitamina D, magneziu si calciu. Toti acesti nutrienti au efecte benefice asupra sanatatii. Aplicati local uleiul sau folositi-l intern pentru a va imbunatati sanatatea. Uleiul de migdale are capacitatea de a va transforma tenul, facandu-l sa arate din ce in ce mai frumos, in fiecare zi.

- Uleiul de migdale este un excelent emolient si hidratant. Acidul oleic este absorbit rapid in piele si reprezinta un bun emolient si/sau hidratant pentru aceasta. Mai exista si alte surse importante de acid oleic, cea mai importanta fiind reprezentata de uleiul de masline. Ca emolient, acesta hraneste si catifeleaza pielea.

Uleiul de migdale este similar ca si compozitie cu uleiul secretat de pielea bebelusilor, care le mentine acestora pielea si parul sanatoase. Acest ulei este benefic pentru protejarea si ingrijirea pielii dumneavoastra, indiferent de varsta pe care o aveti. Mentinandu-va pielea sanatoasa veti avea un ten tanar si frumos. Trebuie insa sa aveti grija sa nu aplicati uleiul de migdale in exces pe piele, deoarece este foarte uleios si gras si poate sa va astupe porii si sa determine aparitia cosurilor.

- Reduce iritatiile pielii. Iritatiile pielii, cum ar fi pruritul si inflamarea, pot fi reduse cu ajutorul uleiului de migdale. Exista multe afectiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul si eczemele, care pot cauza inflamarea pielii, dar si inrosirea ei (eritem) si eruptii cutanate care dau prurit.

BIOrigineAplicarea locala de ulei de migdale poate reduce temporar inflamatiile si iritatiile asociate cu aceste afectiuni. Cu toate acestea, pentru anumite persoane acest ulei poate reprezenta el insusi un factor iritant, asa ca, inainte de a aplica uleiul pe piele, trebuie sa faceti mai intai un test pe o portiune de piele sanatoasa, pentru a determina daca aveti cumva alergie sau sensibilitate la uleiul de migdale.

- Acest ulei este folosit de cei care sufera de anumite alergii ale pielii si care vor sa previna pierderea hidratarii acesteia. S-a dovedit sa acest ulei este un agent de calmare bun pentru tratarea alergiilor pielii si a inflamatiilor. Ajuta la inmuierea pielii indurate si uscate, mai ales a celei de pe coate, genunchi si calcaie. Pielea descuamata, ranile minore sau infectiile pot fi de asemenea tratate cu ulei de migdale.

Continuare: BIOrigine.ro