Tratament pentru hemoroizi externi

Generalitati

Tratamentul pentru hemorizi externi nu este un subiect atat de interesant, cel putin pana cand nu experimentati durerea, disconfortul, mancarimea, senzatia de arsura, sangerarea si jena accentuata, implicate de hemoroizii externi. Atunci cand se intampla acest lucru, interesul fata de tratamentul pentru hemoroizii externi creste.

Importanta unei posturi corecte si tratamentul hemoroizilor externi

In mod normal nu acordam atentie posturii, indiferent ca este vorba despre statul pe scaun sau mersul pe jos, decat atunci cand dezvoltam boli cronice. Pozitiile necorespunzatoare adoptate de o persoana atunci cand sta in sezut poate opune presiune asupra sistemului digestiv si ar putea incetini digestia. Acest lucru creeaza o presiune prea mare de suportat pentru tesutul erectil al rectului, crescand astfel probabilitatea aparitiei hemoroizilor.

Cu cat postura este mai incorecta, cu atat creste posiblitatea dezvoltarii hemoroizilor si va fi mai necesar tratamentul pentru hemoroizii externi. Ce inseamna o postura buna/rea? Daca va veti uita cu atentie la un copil, veti observa ca acesta are tot timpul spatele drept, pozitie verticala a corpului in timp ce merge, umerii sunt alineati, iar pieptul este impins in fata.

Important este sa pastrati intotdeauna spatele drept. Cu trecerea anilor majoritatea oamenilor vor avea un mers incorect sau o pozitie nesanatoasa. Oamenii au tendinta sa stea incovoiati atunci cand merg sau cand stau pe scaun, sa-si aplece coloana. Acest lucru poate fi provocat de mai multi factori, cum ar fi inclusiv pantofii purtati sau nivelul activitatii sportive. Incercati sa depistati cauza si sa o indepartati.

Daca suferiti de hemoroizi, va veti dori sa cunoasteti care este postura care ajuta la eliminarea cu usurinta a scaunului. Atunci cand stati pe vasul de toaleta aplecati-va putin inainte. Astfel va exista mai putina presiune asupra anusului si defecatia nu va mai fi o experienta neplacuta

Ortostatismul indelungat si tratamentul hemoroizilor externi

Multi oameni lucreaza in prezent la birou (peste 70%), iar acest lucru inseamna ca este inevitabil sa-si petreaca perioade lungi de timp in pozitie sezand. In aceasta pozitie, asupra feselor este exercitata o presiune destul de mare Presiunea este accentuata din cauza gravitatiei, intrucat o cantitate mare de sange ajunge in partea inferioara a corpului si ramane acolo.

Problema este ca multe persoane nu-si schimba perioade indelungate de timp pozitia si presiunea devine din ce in ce mai accentuata. Daca suferiti de hemoroizi sau de hemoroizi recurenti, frecvent, este important sa nu ramaneti in aceeasi pozitie pentru un timp indelungat. Hemoroizii se accentueaza din cauza presiunii anormal de mare din zona rectala.

Unul din cele mai simple moduri de a preveni acest lucru este sa va ridicati in mod constant si sa faceti cateva exercitii de stretching sau sa mergeti pe jos. Faceti acest lucru o data la fiecare ora

Stilul de viata si hemoroizii externi

Cel mai bun mod de a trata hemoroizii este sa va modificati stilul de viata, incepand cu alimentatia, consumul de lichide, dar si nivelul de exercitii fizice. Multe persoane nu considera necesar acest lucru pana cand nu sufera, deja, de hemoroizi.

Pernele pentru prevenirea hemoroizilor au rolul de a reduce presiunea si pot avea un rol benefic daca lucrati mai multe ore pe zi, stand pe scaun. Aceste perne sunt foarte confortabile si previn aparitia durerii sau disconfortului provocate de hemoroizi atunci cand stati pe scaun.