Aloe vera: beneficii oferite pielii

Aloe Vera este cea mai renumita planta folosita pentru ingrijirea pielii. Contine aproape 20 de aminoacizi, minerale - cum ar fi: calciu, magneziu, si sodiu, in cantitati insemnate - enzime, vitamine, polizaharide, azot si alte componente, care o fac sa fie o planta miracol pentru frumusetea pielii.

Aloe Vera este o sursa importanta de aminoacizi, de vitamine (A, C, F, B), niacina (vitamina B3 sau PP) si vitamina B12. Aloe Vera contribuie la intensificarea circulatiei sangelui, ceea ce determina un schimb de oxigen crescut la nivelul celulelor, acestea fiind mai bine hranite.

Aloe vera calmeaza durerile in cazul muscaturilor de insecte, a acneei, a arsurilor solare, a eruptiilor si a altor afectiuni ale pielii.

Produsele destinate ingrijirii pielii, care sunt concepute pentru a rezolva problemele legate de riduri, imbatranire, cosi, eruptii ale pielii, alergii si alte probleme ale pielii contin Aloe Vera, care este un foarte important ingredient. In afara de ingrijirea pielii, Aloe Vera este benefica pentru tratarea sau ameliorarea altor probleme de sanatate, cum ar fi artrita, insomnia, ulcerul, diferite infectii, hemoroizii, indigestia, constipatia, arsurile la stomac, etc.

Aloe Vera are numeroase proprietati medicinale si cosmetice. Este disponibila sub forma de gel, spray, lotiune, suc, crema si sub forma de capsule. Gelurile si lotiunile care contin Aloe Vera au devenit foarte populare in industria de produse cosmetice naturiste. Cremele facute pe baza de Aloe Vera aduc foarte multe beneficii in tratarea eruptiilor si alergiilor. Aloe Vera este folosita de asemenea in tratamentul echimozelor (vanatailor) si arsurilor. Este un puternic regenerator celular si are efecte antibacteriene si antifungice. Beneficiile acestei plante pentru piele sunt numeroase.

BIOrigineExista o mare varietate de intrebuintari ale acestei plante, pentru beneficiul pielii; de la faptul ca aduce alinare si hidrateaza pielea in cazul arsurilor, pana la contributia remarcanta la vindecarea taieturilor mici si a zgarieturilor. De asemenea mai este folosita pe post de agent de racorire a zonelor pe care este aplicata, creste imunitatea atunci cand este ingerata, ajuta la rezolvarea problemelor tractului digestiv si aduce alinare intregului organism.

Aloe Vera este preponderal folosita pentru tratarea afectiunilor pielii. Aloe Vera, care mai este denumita si “planta arsurilor” si are multiple veleitati vindecatoare. Datorita proprietatilor sale anti-inflamatoare, antifungice, vindecatoare si de racorire a zonei pe care este aplicata este foarte utila in tratarea pielii si a problemelor acesteia.

Aloe Vera poate fi utilizata zilnic in programul dumneavoastra de ingrijire a pielii. Produsele obtinute din Aloe Vera sau sucul proaspat stors al plantei pot fi folosite impreuna cu produsele dumneavoastra de ingrijire pe care le utilizati de obicei si astfel veti obtine rezultate mai bune.

Continuare: BIOrigine.ro