Produse cosmetice bio versus produse cosmetice sintetice

Produsele cosmetice organice au in compozitia lor ingrediente 100% naturale provenind din plante ce sunt crescute in culturi bio, asa ca nu se vor gasi in ele nici pesticide si nici alte substante chimice care ne pot face rau.

Nu numai ca sunt bune pentru intreg organismul vostru, insa sunt bune si pentru mediu, deoarece aceste plante sunt crescute in deplina armonie cu natura. Folosind produse cosmetice organice putem fi siguri ca ceea ce folosim pe pielea noastra nu ne poate face rau, si nici nu contine substante chimice daunatoare.

Aceste produse sunt foarte blande cu pielea, asa ca pot fi folosite chiar si de persoanele care au alergii sau a caror piele este hipersensibila. Produsele cosmetice de duzina, care se gasesc in comert, contin substante chimice daunatoare care pot duce la aparitia unor afectiuni ce pot pune chiar si viata in pericol, asa cum este cancerul.

Pentru a ne asigura sanatatea proprie si pe cea a familiei noastre, cel mai bine ar fi sa investim in produse cosmetice organice. “Organic” se refera la plantele din care se extrag ingredientele din aceste produse, care sunt crescute fara pesticide, chimicale sau fertilizatori artificiali. Este astfel logic ca produsele cosmetice organice sunt mult mai bune pentru pielea si corpul nostru, decat produsele sintetice.

Exista un numar mare de substante chimice care se utilizeaza foarte mult in produsele conventionale de ingrijire personala si care nu se vor regasi niciodata in produsele organice; dintre acestea amintim parabenii si sulfatii.

Rata imbolnavirilor si a bolilor este in continua crestere. Exista multe studii care demonstreaza ca exista o legatura intre boli si anumite substante chimice. Pe cat posibil, trebuie sa eliminam sau macar sa reducem expunerea la substantele sintetice.

biorigine

Substantele sintetice pur si simplu nu au ce sa caute in produsele cosmetice, iar multe dintre aceste substante chimice sunt de-a dreptul infricosatoare. Majoritatea acestor ingrediente au efecte foarte rapide si sunt invazive. Uneori produc rau, iar noi nu putem sa vedem si sa realizam pe moment acest lucru: pot determina aparitia atat a unor boli cronice, dar si acute.

De cele mai multe ori expunerea la substantele chimice se poate manifesta prin iritatii ale pielii, acnee, dureri de cap prelungite, cancer, tulburari de respiratie, dezechilibre hormonale, etc.

Continuare: BIOrigine.ro