Cum puteti pierde in greutate cu ajutorul dietei cu un continut ridicat de proteine

Generalitati

Dietele cu un continut ridicat de proteine au devenit un mod popular de a pierde in greutate, intrucat cercetari in curs au sugerat ca proteinele pot fi capabile de a satisface foamea mai bine decat grasimile sau carbohidratii.

Oamenii au nevoie de proteine, in diverse cantitati, in toate etapele vietii, pentru buna desfasurare a multiple functii ale corpului.

Proteinele sunt utile pentru crestere, dezvoltare, stimularea imunitatii, lupta impotriva infectiilor si protectia organismului.

Necesarul de proteine

Specialistii recomanda ca proteinele sa reprezinte intre 10-35% din totalul caloriilor pentru adultii sanatosi. Totusi, este posibil ca o persoana sa consume prea multe proteine.

Nu exista pericole asociate cu cantitatile prea mari de proteine - cu exceptia cazului in care suferiti de boli renale. Pentru a beneficia de scaderea in greutate cu ajutorul proteinelor, expertii recomanda sa sa consume aproximativ 120 de grame de proteine pe zi.

Controlul apetitului

Teoretic, pierderea in greutate este destul de simpla: trebuie doar sa mancati mai putin si sa faceti mai multe exercitii fizice.

Practic, situatia ar putea fi mai complicata. Este important sa gasiti dieta cu o combinatie corecta de substante nutritive pe care sa o puteti urma in mod constant si sa va schimbati stilul de viata.

Pentru a controla cat mai bine apetitul, incercati sa luati mese mai mici si sa va bucurati cat mai devreme de acestea, cina fiind ultima masa. Cercetarile sugereaza ca patru sau cinci mese mici consumate pe zi sunt necesare pentru controlul apetitului si al greutatii.

Alimente bogate in proteine

- Carne de vita

- Pui

- Peste

- Carne de porc

- Oua si produse lactate

- Boabe

- Nuci si seminte