4 intrebari pe care sa le puneti partenerului sexual

Generalitati

Trebuie sa recunoastem ca acum viata este ceva mai complicata decat in trecut. Acest lucru este valabil si pentru viata sexuala. S-au dus zilele in care cea mai frecventa intrebarea era daca partenerul va va privi cu aceeasi ochi si dupa contactul sexual. Lucrurile nu mai sunt insa, atat de simple.

In prezent, activitatea sexuala este un subiect mai popular ca niciodata, atat in relatiile de lunga durata, cat si la aventuri de o noapte, dar contactul intim este insotit de o serie intreaga de probleme personale si fizice, multe dintre acestea prezentand reale pericole pentru sanatate.

Indiferent de tipul de relatie, exista o multitudine de boli cu transmitere sexuala. Ar fi indicat ca urmatoarele intrebari intime sa fie adresate partenerului intr-un mod resonsabil, nu in momente romantice.

Responsabilitatea este asociata cu maturitatea. Daca nu sunteti constiinciosi, consecintele pot fi in cel mai bun caz penibile, iar in cel mai rau caz extrem de periculoase pentru sanatate.

Istoria sexuala a partenerului

In general, intr-un fel de a spune, nu va culcati doar cu persoana cu care sunteti in prezent, ci si cu acele persoane care au intretinut contact sexual cu partenerul dvs.

Aceasta este realitatea revolutiei sexuale. In prezent, este incurajata explorarea sexuala, in timp ce actul de a face dragoste a fost devalorizat. Desi aceasta e o decizie personala, nu este nici o indoaiala ca experientele sexuale fac parte din ansamblul unei relatii.

Preocuparea majora, o reprezinta desigur, bolile cu transmitere sexuala sau BTS. Bolile cu transmitere sexuala dateaza inca de la inceputul omenirii si variaza de la afectiuni minore (cum ar fi scabia, paduchii pubieni si chlamydia), la altele destul de grave (cum ar fi herpesul genital si verucile), pana la afectiuni potential letale (de la gonoree si sifilis la HIV si SIDA). Acesta poate fi pretul platit pentru o noapte de aventura.

Amintiti-va deci, ca aveti un drept absolut sa intrebati potentialul partener daca a fost testat pentru HIV sau orice fel de alte boli cu transmitere sexuala sau daca a avut relatii cu persoane cu rezultate pozitive la testele pentru BTS.

Cei mai multi parteneri vor aprecia preocuparea dvs. si vor avea sansa sa discute despre propriile experiente. Daca acest lucru nu se intampla, puteti percepe acest aspect ca fiind unul negativ.

Oricine este evaziv, vag, in explicatii sau chiar iritat de genul acestei intrebari, ar trebui tratat cu precautie. Nu in ultimul rand, ar trebui sa stiti daca partenerul dvs. este virgin, dat fiind ca aceasta prima experienta poate fi descurajatoare si aduce la propriul set de provocari.

Relatia sexuala preferata de partener

Varietatea poate fi condimentul in viata, dar nu influenteaza intotdeauna si activitatea sexuala. Fiecare om are propria idee de aventura si limite personale in ceea ce este permis in pat. De exemplu, inclinatia pentru sexul dur a unuia dintre parteneri, poate insemna ideea de violenta la celalt.

Care este fantezia partenerului, este o intrebare perfect legitima. E mai bine sa intrebati acest lucru, inainte sa stricati starea buna de spirit in care va aflati. Exista mai multe tipuri de contact sexual, in functie de pozitie, orificiu si intensitate. In ciuda tuturor discutiilor, sexul oral ramane un tip de sex. La fel si sexul anal.

Sexul dominant, fetisurile si sadomasochismul sunt perfect acceptabile, atat timp cat ambii parteneri participanti inteleg parametrii. Unii parteneri pot fi de acord cu auto-asfixierea erotica, chiar daca aceasta practica implica anumite riscuri.

Mai multe disfunctii sexuale masculine si feminine sunt legate direct de anxietatea de performanta si de cele mai multe ori au de a face cu asteptarile (cunoscute si necunoascute). Colectand mai multe informatii din timp, veti fi pregatiti si va veti bucura impreuna de de aceasta experienta.

Partea pozitiva este, ca acest tip de intrebare poate stimula conversatia, creand o atmosfera deosebita intre parteneri si sporeste cu adevarat o stare de spirit potrivita pentru a trece la fapte. Acesta este un lucru bun.

Parerea partenerului despre sexul protejat

Nepasarea nu este de bun augur in dormitor. Cu toate acestea, in graba lor, multe cupluri uita sa puna aceasta intrebare esentiala. Sexul protejat, este mult mai mult decat o simpla maxima, va poate salva viata.

Nu este indeajuns ca dvs. sa fi practicat pana in prezent doar contact sexual protejat, ci este important ca partenerul dvs. sa fi urmat aceeasi metoda inainte sa luati in considerare de a face sex neprotejat. La fel de pertinent este sa intrebati partenerul daca a avut relatii sexuale ocazionale (aventuri sexuale cu risc ridicat de boli cu transmitere sexuala).

Testarea partenerului pentru HIV si SIDA este esentiala dar nu inseamna o garantie, deoarece virusul poate sa nu fie detectat daca a fost contactat recent (de pana la 6 luni). Alte boli cu transmitere sexuala, cum ar fi herpes si veruci genitale, pot fi transmise chiar daca nu sunt aparente sau active inca.

Atentie la prezervativele din intestine de oaie, care nu ofera o protectie adecvata impotriva bolilor cu transmitere sexuala. Poate intrebarea cea mai cinstita desi complexa ar fi: prefera partenerul dvs. testarea pentru HIV si a altor boli cu transmitere sexuala si o relatie monogama, sau folosirea prezervativelor de fiecare data cand faceti sex? Desigur ca intrebarea ar suna incredibil si nu pare comoda, dar cauza este justa.

Utilizarea masurilor contraceptive

Una din cele mai traditionale intrebari puse inainte de a face sex este inca relevanta in pezent. Multi copii vin pe aceasta lume, ca urmare a libidoului necontrolat, in loc de o planificare atenta.

Zicala "bebelusul inseamna 3" este potrivita mai ales pentru cuplurile care raman impreuna. Din pacate, vor exista parteneri care vor evita responsabilitatile parentale. In cazul in care a deveni parinti nu intra in planurile dvs. de viitor apropiat, ar trebui sa luati in considerare utilizarea unei forme contraceptive (prezervative pentru barbati, pilula de a doua zi sau diafragma pentru femei).

Prezervativele, nu numai ca sunt una dintre cele mai bune metode impotriva bolilor cu transmitere sexuala, dar sunt si cele mai indicate pentru a preveni sarcinile nedorite, mai ales cand sunt folosite in combinatie cu alte metode contraceptive.