Terapiile complementare cresc eficienta medicinei alopate in lupta cu cancerul

Generalitati

Cercetarea medicala a facut progrese uluitoare, cu toate acestea, tehnicile de abordare a tumorilor canceroase raman agresive si au efecte secundare care afecteaza calitatea vietii pacientilor.

Tratamentul chirurgical, care presupune rezectia tumorilor are rate mari de succes daca tumora este mica si daca celulele canceroase nu s-au extins catre alte organe. Chimioterapia, o alta metoda prin care celulele canceroase sunt ucise, afecteaza si celulele normale, de aceea imunitatea scade, digestia este afectata, ficatul, rinichii si inima nu mai functioneaza la parametri normali si intreg organismul are de suferit. In plus, poate aparea si depresia ca urmare a modificarilor in stilul de viata: scadere in greutate, slabiciune fizica si caderea parului, cu un puternic impact emotional.

Nici radioterapia nu este lipsita de efecte adverse care includ senzatia de oboseala, disfunctii la nivelul tuturor organelor si, implicit, o stare generala proasta. In aceste conditii, pentru a reduce din efectele negative produse de tratamentele alopate, se folosesc terapii complementare. Acestea au rolul de a sustine organismul in lupta cu boala si de a reduce din efectele secundare ale acestor tratamente agresive.

Avantajele studiilor clinice

Desi populare, efectele terapiilor complementare sunt foarte rar evaluate in studii clinice. Un produs pentru care exista atat studii observationale cat si studii clinice in privinta eficientei antitumorale, dar si de modulare a imunitatii si de purificare a organismului este produsul Tien Hsien Liquid fiole, aflat in portofoliul Secom. Avantajele conferite produsului de studiile observationale si de cele clinice constau in siguranta administrarii produsului si in garantia eficientei acestuia.

Produsul Tien Hsien Liquid este un supliment natural cu o formula unica, naturala, din plante rare si ciuperci medicinale recoltate din zona muntilor Changbai din China. Solul vulcanic din aceasta zona, bogat in elemente precum germaniu, cesiu, rubidiu, potasiu, seleniu si mangan, confera plantelor care il populeaza proprietati anticancerigene exceptionale. De asemenea, produsul contine si cele doua faimoase ciuperci medicinale chinezesti cu proprietati antitumorale demonstrate stiintific, Cordyceps sinensis si Ganoderma lucidum (Reishi). in China si in Japonia, aceste ciuperci sunt incluse oficial pe lista remediilor care previn si trateaza cancerul.

Imbunatateste calitatea vietii persoanelor diagnosticate cu cancer mamar

Studiul clinic realizat asupra produsului natural complementar antitumoral Tien Hsien Liquid, importat in Romania, in exclusivitate de Secom a fost efectuat sub indrumarea Prof. Dr. King-Jen Chang - Coordonator stiintific studii clinice in cadrul Spitalului Universitar din Taipei, Taiwan si coordonat de Dr. Wen-Hung, Kuo – Coordonator executiv al studiului clinic efectuat pe produsul Tien Hsien Liquid, sef sectie chirurgie oncologica, Spitalul Universitar din Taipei, Taiwan. Acest studiu a vizat stabilirea efectului administrarii Tien Hsien Liquid asupra calitatii vietii persoanelor diagnosticate cu cancer de san metastazat, refractar la tratamentul alopat si siguranta administrarii produsului.

Studiul s-a desfasurat in perioada iunie 2009 - iunie 2011 si a inclus 63 de femei cu varste intre 20 - 80 de ani care au avut confirmarea histologica sau citologica a cancerului de san cu metastaze si o evolutie nesatisfacatoare dupa tratamentul primar sau de recuperare (mai exact, dupa chimioterapie, radioterapie, chirurgie sau alte terapii conventionale precum imunoterapia). Toate persoanele incluse in studiu aveau o speranta de viata de cel putin 4 saptamani.

Produsul Tien Hsien Liquid a fost administrat oral, o fiola de 20ml, de 3 ori pe zi, timp de 24 de saptamani. Grupul de control a primit cate o fiola de placebo de 20ml de 3 ori pe zi, timp de 24 de saptamani.

Comparativ cu grupul placebo, grupul caruia i-a fost administrat Tien Hsien Liquid a raportat o imbunatatire a starii generale de sanatate (GHS) si a calitatii vietii (QOL) de la momentul includerii in studiu pana la finalizarea acestuia. Astfel, pacientii din grupul THL au raportat o crestere a calitatii vietii si o imbunatatire generala a sanatatii cu 41,7 % fata de starea lor de la momentul includerii in studiu, comparativ cu grupul placebo care a raportat o scadere a calitatii vietii si a starii generale de sanatate cu 33,3% fata de momentul inscrierii in studiul clinic.

Imunitatea creste cu ciuperci chinezesti

Beneficiul principal al extractelor de Ganoderma si de Cordyceps consta in faptul ca moduleaza imunitatea. Mai exact, ajuta sistemul nostru natural de aparare sa actioneze prompt impotriva agresiunilor sau limiteaza efectele negative ale acestora. Cand sistemul imunitar functioneaza perfect, omoara celulele anormale, inclusiv pe cele cu mutatii cancerigene, deci nu permite dezvoltarea tumorilor si nici extinderea cancerului catre alte organe, adica aparitia metastazelor. Tien Hsien Liquid contribuie la imbunatatirea functiei imunitare si, mai mult decat atat, studiile au demonstrat si ca principiile active din aceste ciuperci stimuleaza oxigenarea celulara, imbunatatind activitatea celulelor sanatoase, opresc angiogeneza, adica formarea de vase noi de sange care hranesc formatiunile cancerigene si ajuta la stoparea din evolutie a tumorilor.

Starile de greata, atenuate cu “Tien Hsien Liquid”

Produsul Tien Hsien Liquid de la Secom ajuta la inhibarea tumorilor, indiferent de stadiul de evolutie al acestora. Efectul benefic se explica prin faptul ca produsul ajuta la mentinerea structurii normale a ADN -ului in procesul de diviziune celulara. Mai exact, induce moartea (apoptoza ) celulelor potential maligne, inhiba expresia proteinei anti-apoptotice Bcl-2 si creste expresia proteinei pro-apoptotice Bax si a genei oncosupresoare p53. In acelasi timp, stimuleaza producerea TNF (factor de necroza tumorala), care induce moartea celulelor tumorale.

Produsul Tien Hsien Liquid de la Secom este antioxidant, detoxifica organismul de substantele cancerigene, stimuleaza drenarea limfatica si actioneaza sinergic cu chimio si radioterapia prin amplificarea efectelor pozitive si prin reducerea efectelor secundare: voma, diaree, ulceratii, anemie, leucopenie, trombocitopenie, fibrozare tisulara, depresie, caderea parului etc.

Tien Hsien Liquid de la Secom este recomandat ca adjuvant in tratarea cancerului, dar si in boli autoimune (alergii, miastenia gravis, hepatita autoimuna, poliartrita reumatoida, diabet, lupus, tiroidita, vitiligo, sclerodermie, etc.) precum si in alte afectiuni care conduc la scaderea imunitatii.

Se administreaza la ore fixe

Folosirea produselor naturale este indicata ca adjuvant in tratamentul conventional al cancerului si ca masura preventiva impotriva recidivelor. Tien Hsien Liquid de la Secom se administreaza la ore fixe, dupa cum urmeaza: in primele doua luni cate 20ml de 3 ori pe zi, mai exact, cate o fiola la orele 9.00, 15.00 si 21.00. incepand cu a treia luna, daca starea bolnavului s-a imbunatatit se ia cate o fiola dimineata, la ora 9.00 si alta seara, la ora 21.00. Pentru intretinere se ia cate o fiola pe zi, adica o jumatate de fiola dimineata la ora 9 si cealalta jumatate seara, la ora 21.00. Acest supliment alimentar se ia intotdeauna, cu 30 de minute inainte de masa.

Puteti sa adresati intrebari legate de produsele Secom pe pagina de Facebook a companiei www.facebook.com/SecomRomania