Beneficiile exercitiilor Pilates

Generalitati

Metoda Pilates poate face diferenta pentru sanatatea dvs. fara a solicita organismul din greu. Pilates este un antrenament reconfortant pentru minte si corp.

Prin imbunatatirea ritmului respirator, alinierea corecta a pelvisului si coloanei vertebrale, si prin concentrarea asupra unor miscari fluente si corecte, veti dobandi un tonus bun pentru organism. Veti invata de fapt, sa va controlati miscarile corpului.

In exercitiile Pilates, se pune accent pe calitatea miscarilor decat pe numarul repetitiilor. Respiratia corecta este esentiala si ajuta la executarea miscarilor cu maxima eficienta si forta. Nu in ultimul rand, invatand cum sa respirati corect, veti reusi sa eliminati stresul.

Beneficiile oferite de Pilates

Echilibrati-va centrul de greutate, construiti un abdomen plat si un spate puternic. Metoda Pilates ajuta la echilibrarea centrului de greutate. Pentru acest beneficiu trebuie sa se conslideze muschii abdominali profunzi impreuna cu muschii din apropierea coloanei vertebrale. Controlul acestui nucleu este atins atunci cand integrati intr-un tot unitar trunchiul, pelvisul si umarul.

Formati-va un corp echilibrat, imbunatatiti-va performantele sportive si preveniti leziunile. In aceeasi ordine de idei, majoritatea exercitiilor obisnuite tind sa lucreze aceeasi grupa de muschi. Acest lucru face ca muschii slabi sa devina si mai slabi, sau cei puternici sa devina mai puternici. Rezultatul este dezvoltarea unei constructii musculare dezechilibrate - principala cauza a ranirilor si durerilor cronice de spate.

Exercitiile Pilates lungesc si intaresc muschii, imbunatatesc mobilitatea si elasticitatea articulatiilor. Metoda Pilates conditioneaza exersarea intregului corp, chiar si a gleznelor si talpilor. Nici o grupa de muschi nu este antrenata in exces sau prea putin antrenata. Intreaga musculatura se dezvolta echilibrat, si va ajuta sa va bucurati de activitatile sportive zilnice cu mai multa usurinta, cu o mai buna performanta si mai putine riscuri de a suferi leziuni.

Metoda Pilates este un sistem felxibil de exercitii. Modificarile aduse exercitiilor permit schimbarea dificultatii de la incepator pana la avansati.

Pilates pentru incepatori

O data ce sunteti hotarati sa incercati exercitiile Pilates, urmatoarea intrebare este unde puteti efectua aceste exercitii. Puteti practica exercitiile Pilates la:
- Cluburile de fitness - Studiourile Pilates (facilitati mobilate si utilate special pentru acest tip de exerctitii)
- Centre de recreere
- Centre de frumusete si clinici de reabilitare

Daca veti gasi aceste exercitii atractive depinde si de felul in care va place sa lucrati, cat timp si ce resurse sunteti dispusi sa acordati. Oricare dintre sistemele pe care le veti adopta ca incepator, locul in care il executati trebuie sa va confere o atmosfera potrivita pentru a lucra atat corpul cat si mintea.

Exercitiile Pilates acasa

Poate insa, preferati sa faceti exercitiile in intimitatea casei dvs. Daca aveti probleme in a urma un program cu ore de miscare stabilite, metoda Pilates poate fi cea mai buna varianta.

Daca va atrage sa urmati metoda Pilates in propria locuinta, expertii recomanda totusi, ca incepator, sa executati macar pentru inceput, exercitiile intr-un spatiu public adecvat pentru a fi mai in siguranta. Investitia va merita. Metodele eficiente Pilates includ o combinatie de miscari si respiratie care sunt cel mai bine explicate de un instructor calificat.