Asociatia Impreuna Salvam Vieti isi propune salvarea vietilor copiilor nascuti prematur!

Peste 20.000 de copii se nasc anual prematur si cu o greutate mica iar SUTE dintre ei SE STING DIN VIATA din cauza dotarilor insuficiente din maternitati.

In Romania, numarul copiilor nascuti prematur este ingrijorator de mare, cu 25% mai mare fata de UE. Un nou nascut prematur poate avea nevoie de incubatie chiar si pana la 80 de zile iar costurile ingrijirii unei fiinte atat de mici sunt de aproximativ 1.000 euro/zi.

Asociatia Impreuna Salvam Vieti desfasoara de la 1 aprilie Campania "Marim Sansele La Viata" prin dotarea maternitatilor cu 10 incubatoare performante pentru a le oferi conditiile atat de necesare copiilor nascuti prematur!

Campania se desfasoara in perioada 1 APRILIE – 31 DECEMBRIE 2012 iar suma necesara achizitionarii acestor aparate este de 330.000 euro.

De ce sunt atat de necesare aceste incubatoare?

Desi fiecare maternitate trebuie sa aiba incubatoare, in multe maternitati sunt ori putine ori prea vechi si nu pot asigura conditiile necesare anumitor copii, lucru care duce la moartea nou-nascutilor sau la un handicap ulterior.

Incepand cu 16 mai 2012 pe blogul Asociatiei, vom desfasura in paralel si o campanie de informare a viitoarelor mamici despre prevenirea unei nasteri premature si incurajarea de a creste numarul de controale medicale pe perioada sarcinii, in colaborare cu www.SfatulMedicului.ro, caruia ii multumim pe aceasta cale.

Rezultate preconizate:
- salvarea vietilor a sute de nou-nascuti prematur anual
- reducerea ratei de mortalitate in randul copiilor prematuri
- eliminarea procedurilor de transfer al copiilor intre maternitati (din lipsa de incubatoare, aceste transferuri scad sansele la viata deoarece se pierde timp pretios cu transferul)
- asigurarea unui training gratuit in vederea folosirii noilor aparate la maternitatile beneficiare
- informarea viitoarelor mamici pentru a preveni o nastere prematura
- cresterea numarului de controale medicale pe perioada sarcinii

Intre 10 – 19 aprilie 2012, Topdeals sustine si se implica in Campania "Marim Sansele La Viata" prin punerea la dispozitia tuturor celor care doresc si pot ajuta copiii nascuti prematur, o sectiune speciala pe site-ul Topdeals pentru donatii de minim 10 lei.

"Felicit initiativa Asociatiei Impreuna Salvam Vieti pentru grija care o arata fata de situatia ingrijoratoare din Romania si fata de sanatatea nou-nascutilor prematur iar mesajul meu pentru cei care pot ajuta este sa se implice, deoarece un copil nascut prematur nu are timp de asteptat!" a precizat Luciana Zamfirescu, Director General al TopDeals.Ro

Despre Asociatia Impreuna Salvam Vieti

Organizatie non-profit, a fost infiintata din dorinta si necesitatea de a acorda o a doua sansa la viata celor aflati in dificultate. Isi propune prin demararea campaniilor umanitare sa schimbe sistemul medical prin strangerea fondurilor si alocarea lor cat mai eficient, fonduri care pot fi redirectionate in mare parte si gratuit, cu un efort minim de catre Dvs.

Principalele scopuri urmarite
- sprijinirea activitatilor medicale din Romania
- identificarea si ajutorarea copiilor cu afectiuni fizice si/sau psihice, a celor din centrele de plasament, maltratati si/sau abuzati, recuperarea copiilor inadaptati si a celor cu dizabilitati
- ajutorarea familiilor, batranilor, persoanelor cu dizabilitati si a altor persoane care necesita ajutor
- stimularea voluntariatului

Pe aceasta cale ii rugam pe toti cei care pot ajuta si se pot implica in Campania "Marim Sansele La Viata" sa o faca deoarece fara incubatoare performante SUTE DE COPII RISCA ANUAL SA ISI PIARDA VIATA! IMPREUNA PUTEM SALVA VIETI, a precizat Bogdan Netejoru, Presedinte Asociatia Impreuna Salvam Vieti

Pentru mai multe informatii accesati www.impreunasalvamvieti.ro