Alergiile - o problema de sezon frecventa

Generalitati

Alergiile reprezinta o reactie inadecvata sau exagerata a sistemului imunitar la substante care, la majoritatea oamenilor, nu cauzeaza simptome. Expunerea la alergeni, atunci cand sistemul imunitar este slabit, poate contribui la dezvoltarea alergiilor.

Statisticile OMS arata ca peste 10% din populatia globului sufera de o forma de alergie, sau sunt potentiali alergici.
Caile de patrundere a alergenilor n organism pot fi multiple: respiratorie, digestiva, cutanata, parenterala (injectabil).
Preparatul natural ALECTRA constituie o alternativa blanda pentru ntarirea imunitatii organismului pentru a realiza o protectie eficienta mpotriva alergiilor si pentru a ameliora simptomatologia specifica diferitelor manifestari alergice (respiratorii, digestive, cutanate, etc).

alectra

Cele mai frecvente manifestari alergice sunt cele declansate de catre alergenii sezonieri (polenul unor plante), care se prezinta ca: secretii nazale apoase sau nas infundat, stranuturi repetate, mancarimi la nivelul nasului, ochilor, cerului gurii sau gatului, uneori nsotite de senzatie de usturime sau durere. Unele persoane sunt alergice la polenul arborilor si arbustilor (Plop, Salcam, Tei, Salcie, etc.), polen ce pluteste n aer de la jumatatea lunii martie pana la sfarsitul lunii iunie. Alte persoane sunt alergice la polenul de graminee (Grau, Porumb, Secara,Iarba etc.) care este prezent de la sfarsitul lunii mai pana n octombrie.

ALECTRA scade riscul de aparitie a alergiilor si se amelioreaza simptomatologia specifica

Preparatul ALECTRA contine extract gemoterapic din muguri de coacaz negru( culturi ecologice), extract uscat din radacina de Astragalus membranaceus ,contine alcool etilic de cereale 20 % vol.

Cum actioneaza componentele Alectra?

Extractul din muguri de Coacaz negru determina cresterea nivelului corticosteroizilor, activatori ai raspunsului endogen n procesele inflamatorii (actiune cortison-like, comportandu-se ca un cortizon natural, fara a avea nsa toxicitatea cortizonului);
S-a constatat experimental ca:
Efectul antiinflamator a fost demonstrat si print-o serie de teste specifice: testul de rezistenta la frig, testul edemului plantar la formol, testul cu introducerea unui corp strain subcutanat; testul cu ajutorul adjuvantului Freud, testul edemului indus cu carrageen.

Astragalus membranaceus este o leguminoasa considerata una dintre cele mai valoroase plante medicinale din lume, folosita de peste 2000 de ani n medicina traditionala chineza. Extractul din radacina acestei plante are efecte benefice importante: imunostimulator si antialergic, adaptogen, antioxidant intracelular puternic, antianemic, antiedematos, protector pulmonar si altele.

Mecanismele imunitare implicate sunt atat mecanisme nespecifice (stimuleaza functia de fagocitoza a macrofagelor) cat si mecanisme specifice (activeaza limfocitele T, regleaza nivelul de IgG).
plantExtrakt
Mod de administrare:
Adulti si copii peste 12 ani: cate 3 - 5 pufuri de 2 ori pe zi, administrate direct n gura. In cazul unor stari acute se pot administra cate 3-5 pufuri de pana la de 4 ori pe zi, timp de 7 zile, apoi se continua cu doza de 3-5 pufuri de 2 ori pe zi, pe perioada de expunere la alergeni.

Atentionari:
Daca simptomele nu dispar este necesara consultarea medicului sau instituirea unui tratament medicamentos.Nu se recomanda administrarea n timpul sarcinii si alaptarii.